Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]
alegerea numelui pentru domeniu

Sfaturi pentru a alege domeniul siteului tau

It , September 28, 2016

Primii pasi pentru a pune bazele unui site web sunt alegerea numelui pentru domeniu si alegerea unor servicii bune de gazduire web.

Alegerea domeniului potrivit tot la fel de importanta cum este si alegerea numelui pentru companii.

Domeniul va fi identitatea voastra online si de aceea este bine sa fiti siguri ca alegeti un nume de domeniu care sa se potriveasca pentru afacerea pe care o aveti si care sa fie in acelasi timp usor de gasit si de promovat. In randurile de mai jos veti gasi informatiile care sa va ajute pentru a va alege un nume de domeniu cat mai bun.

In primul rand este recomandat sa stabiliti de la bun inceput daca vreti un nume de domeniu pentru brand sau unul care sa fie alcatuit din cuvinte cheie care sa specifice activitatea desfasurata.

Asigurati-va si ca nu incalcati drepturile de autor atunci cand va alegeti un nume de domeniu brandabil.

Puteti face o cercetare in amanunt pentru a determina daca denumirea pe care o utilizati este sau nu este luata de o alta companie. Aceasta greseala se intampla destul de rar, insa atunci cand se intampla va poate incurca socotelile si de asemenea va poate costa mult.

Alegeti un nume de domeniu care sa fie usor de scris. In cazul in care un nume de domeniu are nevoie de multa atentie pentru a se putea scrie din cauza ca sunt cuvintele prea lungi sau din cauza ca este format din cuvinte care nu pot sa fie pronuntate se va pierde valoarea de marketing.

Alegeti un nume care sa fie memorabil. Sunt milioane de domenii inregistrate si retinerea unui anumit domeniu memorabil sau atragator este un lucru foarte important.

Cat ma scurt posibil ar trebui sa fie numele de domeniu pentru ca daca acesta este complex si lung userii il vor scrie gresit.

In cazul in care veti alege domenii care sunt formate din cuvinte cheie utilizai cuvinte cautate de utilizatori. Lucrul acesta va avea si rolul de a imbunatati pozitionarea in motoarele de cautare.

Alegeti si extensia corecta. In cazul in care vreti sa aduceti clienti din intreaga lume cel mai bine este sa aveti o extensie .com, insa daca aveti o afacere locala se recomanda un domeniu .ro, extensia .info este pentru site-uri de informatii, .org este pentru site-urile care nu sunt comerciale, si lista poate continua.

Incercati pe cat posibil sa atingeti zona in care va desfasurati activitatea. In cazul in care aveti o afacere locala este cel mai bune sa puneti si orasul in denumirea domeniului pentru ca site-ul sa fie mult mai usor de gasit de clienti.

Evitati numerele si cratimele. Cratimele si numerele nu se inteleg corect de fiecare data. Oamenii care vad domenii ce contin cifre nu stiu cum sa scrie corect.

De asememena daca sunt cratime si multe cuvinte exista si sansa ca utilizatorul sa nu isi mai aduca aminte unde trebuie sa stea cratima. O problema este si ca domeniile care au multe numere sau cratime nu sunt foarte bine vazute de catre motoarele de cautare.

Random Posts:

Be Sociable, Share!