Cum alegem un depozit?

0 Shares
0
0
0

Toti stim ca in depozitele de marfa avem in primul rand nevoie de rafturi paleti, dar cati din noi stim cum se alege un spatiu de depozitare care sa ne avantajeze si sa ne ajute sa ne indeplini obictetivele?

Indiferent ca faceti parte dintre cei care au afaceri sau vreti sa incepeti o noua afacere care sa implice si un spatiu de depozitare, e necesar sa faceti o analiza cat mai buna pentru a va desfasura bine lucrurile.

Inainte sa puneti ideea in practica este necesar sa puneti in balanta si alternativele pentru ca puteti sa fiti chirias sau proprietar. O alegere de felul acesta vizeaza in general nevoia.

De la distanta si pana la dotari si suprafata, de la conditiile in care va avea loc inchirierea si ceea ce se va depozita in mod concret, tinand cont de frecventa de utilizare, se poate lua o decizie pentru inchirierea ori construirea unui depozit.

In prima faza, cand suntem proprietari, e necesar sa facem o analiza pentru avantajele si dezavantajele unei decizii.

Spatiul ce va trebui sa fie construit, va raspunde direct specificului activitatii pe care o prestam si asigura si un flux optim de functionare. E important ca in momentul in care cumparam terenul pentru constructii sa existe si posibilitatea de a ne extinde depozitul in momentul in care este necesar.

Tinand cont de prima investiie dar si de amortizarea sa, este necesara planificarea aceasta pentru a putea limita costurile operationale.

Punerea in practica uros a ideilor precum si modificarea, reducerea sau optimizarea costurilor reducerea consumului, utilitatile, drumul de acces, securitatea, lipsa limitarilor sau constrangerilor de la proprietar, toate sunt elemente extradordinar de importante pe care este bine sa le luati in calcul inca de la inceput.

Si cresterea nivelului de acitivitate si de productie, datele ce tin de volumele cumulate, sunt lucrurile care permit modificari care sa optimizeze fluxul intrarilor si iesirilor.

In cazul in care se impune, in momentul in care se restrange activitatea de productie, puterea sau viteza in ceea ce priveste reorganizarea pot sa fie decisive pentru detinerea unei proprietati, pentru a va redresa si pentru a reveni pe profit, in scurt timp.

In acelasi timp, pot sa fie inchiriate spatiile care au ramas nefolosite sau care pot sa fie utilizate in mai multe scopuri precum depozitarea.

In cazul in care proprietatea va apartine nu exista riscuri legate de modificarile din contractele de inchiriere sau de terminarea perioadelor contractuale si de eventuala nevoie de a reloca depozitul.

Aveti de asemenea si un control total asupra cheltuielilor ce tin de mentenanta, de organizare si de administrare.

Este mult mai ieftin pentru utilizari frecvente sa aveti propriul depozit.

Proprietatea va ofera siguranta si garantia unui plan de afaceri pe termen mediu si lung.

Tinand cont de tendinta de a descreste dobanzile interbancare, sunt din ce in ce mai multi proprietari care aleg sa reinvesteasca dividendele si profitul in propria firma.

Pentru a avea un depozit propriu sunt mai multe date de care este necesar sa tineti cont.  Veti avea in primul rand nevoie de finantare si aceasta se va obtine din credite si capital propriu.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…