Ce trebuie sa stiti despre magazinul online Magento?

0 Shares
0
0
0

Putem spune despre Magento ca reprezinta cea mai mare platforma Open Source de comert electronic si este folosita la nivel mondial de catre branduri importante cum sunt Ford, Samsung, Nike, Nestle, intra aici pentru a afla mai multe.

Ce este practic Magento? Aceasta este o platforma de comert electronic completa, sigura, extrem de flexibila fiind prietenoasa cu toate motoarele de cautare. Paginile platformei Magento se indexeaza foarte bine in motoarele de cautare astfel reducandu-se costurile legate de publicitate. Principalele avantaje pentru utilizarea acestei platforme sunt crearea sau realizarea unui magazin.

Practic Magento este disponibil in doua versiuni diferite. Prima este varianta gratuita numita Community Edition (Open Source) si varianta cu plata Enterprise Edition. Sistemul de management al intregului continut este realizat folosind PHP si MySQL, acestea fiind doua limbaje compatibile cu Linux.

De aceea nu necesita investitii in licente software. Sistemul de management al continutului este unul extrrm de complex care ajuta administratorii de magazine sa creeze si sa adauge informatie si totodata functionalitati prsonalizate si in acelasi timp diversificate. Aceasta are cele mai performante functionalitati pe care le poate oferi o platforma de comert electronic. Posibilitatea de a crea nivele de acces personalizate pentru absolut fiecare user in parte.

Se pot adauga optiuni de plata pentru a facilita si incuraja plata online in functie de preferintele utilizatorilor. Beneficiaza de functionalitati mobile care o fac sa se adapteze automat pe diverse dispozitive mobile, ca de exemplu smartphone si tableta.

O indexare foarte buna in motoarele de cautare si caracteristici speciale de SEO, reducandu-se considerabil costurile de marketing. Este o platforma securizata si in acelasi timp foarte stabila, ruland foarte bine daca are resurse necesare.

Bineinteles ca Magento are la randul ei si dezavantaje, cel mai mare fiind acela ca pentru a crea si dezvolta un magazin online pe platforma aceasta aveti nevoie obligatoriu de o firma cu multa experienta.

Alte dezavantaje care pot fi rezolvate pentru o functionare cat mai corecta a platformei Magento: instalarea si configurarea corecta pe server, optimizarea vitezei de incarcare, instalarea si sincronizarea cu anumite platforme, suport si parteneriat pe termen lung si nu in ultimul rand un pret optim si sincronizat cu piata din Romania.

In primul rand, instalarea si configurarea corecta pe server, practic alegerea unei solutii corecte de gazduire in functie de necesitatea afacerii. Optimizarea vitezei de incarcare, viteza cu care incarca un magazin online este un factor extrem de important.

Se instaleaza si sincronizeaza cu anumite platforme in functie de specificul afacerii, iar un exemplu concret pentru Romania sunt platformele de gestiune, facturare, plata, expeditie, pentru care nu s-au realizat module si extensii de catre dezvoltatorii Magento. Firmele de gazduire Web cauta sa ofere un pret optim pentru piata din Romania, pentru serviciile de programare si dezvoltare Magento. Suportul si parteneriatul pe termen lung, sunt extrem de importante.

Dezvoltarea unei solutii Magento se poate face pana la un anumit nivel cu un singur programator, apoi este nevoie de a beneficia de solutii complete cu ajutorul unei echipe dedicate Magento.

0 Shares
You May Also Like