Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Ce este si care este rolul marketing-ului online?

It , February 3, 2019

Originea termenului marketing este  anglo-saxona („to market” care are semnificatia de a cumpara si a vinde, de a desfasura tranzactii pe piata). Originile sale sunt localizate la inceputul secolului XX in Statele Unite ale Americii. Marketingul reprezinta  arta de a convinge clientii sa cumpere produsul sau serviciul oferit. Simplist, marketingul reprezinta „arta si stiinta de a vinde”.

Una din definitiile cele mai des folosite ale marketingului- marketingul este procesul de management care identifica, anticipeaza si ofera ceea ce cere consumatorul, in mod profitabil.

Ce este marketing-ul online?

In primul rand, trebuie  sa stii ca marketing online are mai multe denumiri, precum: web marketing, marketing pe internet ,internet marketing, , search engine marketing – o confuzie generala, pentru ca search engine marketing (SEM), se refera doar la marketingul pentru motoarele de cautare.

Marketingul online nu este diferit de marketingul clasic. Scopul final al marketingului este vanzarea, indiferent ce vinzi (produse, servicii, informatie etc).

Inainte ca canalele de marketing online sa apara, costul pentru comercializarea produselor sau serviciilor a fost adesea prohibitiv costisitor si, in mod traditional, dificil de masurat. Ganditi-va la campaniile publicitare facute de televiziune nationale, care sunt masurate prin intermediul grupurilor de interes pentru consumatori pentru a determina nivelurile de constientizare a marcii.

Care este rolul marketing-ului online?

Din punctul de vedere al multor specialisti in marketing, marketing-ul online influenteaza tot! Absolut tot ce inseamna afaceri online, bani online!

Daca vrei sa nu ai succes, daca vrei sa nu vinzi, daca vrei sa ramai in anonimat, daca vrei sa fii sarac si ignorat, atunci ignora marketing-ul online si mergi legat de ochi!

Dar, daca vrei sa vinzi online, daca vrei sa te faci cunoscut online atunci, absolut orice pas pe care-l faci online, trebuie sa fie dirijat de regulile marketing-ului online.

Metodele isi tehnicile utilizate pentru marketingul online includ e-mail, social media, publicitate grafica, optimizarea motorului de cautare isi multe altele.

Obiectivul marketingului este de a ajunge la potenitialii clieniti prin intermediul canalelor in care aceistia petrec timpul citind, cautand, cumparand sau socializand online.

Beneficiul major al utilizarii canalelor online pentru marketingul unei afaceri sau al unui produs este capacitatea de a masura impactul unui anumit canal, precum isi modul in care vizitatorii achiziitionaiti prin canale diferite interacitioneaza cu un site web sau cu o pagina de destinaitie.

Dintre vizitatorii care se convertesc in clieniti platitori, se pot face analize suplimentare pentru a determina ce canale sunt cele mai eficiente in obitinerea de clieniti valoroisi.

Analizele pentru experienitele pe web sau in aplicaitiile mobile va pot ajuta sa determinaiti urmatoarele:

  • Ce canale de marketing online sunt cele mai rentabile la achiziitionarea de clieniti, pe baza ratei de conversie a vizitatorilor catre clieniti isi a costului acestor vizitatori.
  • Ce canale sunt eficiente in obitinerea isi conducerea unei valori mai mari – cum ar fi marketingul prin e-mail, care conduce achiziitiile repetate catre clieniti anteriori.
  • Ce grupuri de clieniti prezinta un comportament puternic de implicare isi un potenitial ridicat de upgrade-uri – cum ar fi software-ul sau aplicaitiile mobile, care se aisteapta sa vanda mai multe produse clienitilor cu angajament ridicat.

Nu ai cum sa reusesti online daca nu implementezi strategii si tipuri de marketing online.

Random Posts:

Be Sociable, Share!