Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]
Cavalerul negru

Satelitul Black Knight, un satelit extraterestru vechi de 13.000 de ani?

Blog, Diverse , November 9, 2016

Space Junk sau “satelitul” extraterestru, cavalerul negru, asa cum este numit astazi, este subiectul multor discutii de ceva timp. Acesta a fost identificat ca un satelit extraterestru si, chiar daca exista imagini cu acest obiect, multi raman sceptici cu privire la scopul si originea sa.

Descoperirea satelitului Black Knight (Cavalerul Negru) este, probabil, una dintre cele mai faimoase (sau, mai degraba, infame) obiecte spatiale care orbiteaza planeta noastra. Acest “satelit artificial” a starnit un mare interes in randul mijloacelor de informare publice inca de la sfarsitul ’50 si a devenit unul dintre cele mai discutate si mediatizate obiecte din spatiu.

Considerat, initial, un satelit spion rus, Black Knight a captat a interesul a milioane de oameni din intreaga lume. Potrivit agentiilor de monitorizare din intreaga lume, The Black Knight a transmis semnale radio mai bine de 50 de ani.

SUA si Uniunea Sovietica au aratat un interes deosebit fata de acest “obiect spatial neidentificat”. De la descoperirea sa, acest satelit a starnit interesul multor tari, cum ar fi Suedia, dar si interesul entuziastilor din intreaga lume.

Unul dintre acestia este un radioamator (membru al unei comunitati de persoane care impartasesc un hobby comun, acela de a comunica liber, prin intermediul undelor radio, utilizand echipamente de emisie receptie), care se pare ca ar fi decodificat o serie de semnale primite de la satelitul OZN si a interpretat satelitul ca o harta stelara, centrata pe sistemul Epsilon Bootes Star, si ca Black Knight a provenit din acest sistem acum 13.000 de ani. (Epsilon Boötis este o stea dubla, aflata in nordul constelatiei Boötes – Boarul).

Numele sale traditionale sunt Izar si Pulcherrima. Sistemul poate fi vizibil cu ochiul liber pe timp de noapte, insa observarea cu un telescop mic este destul de dificila. Este nevoie de o deschidere de 76 mm (3,0 inch) sau mai mare.)

Multi oameni sustin ca aceasta descoperire a fost facuta mult mai devreme decat credeam. Potrivit zvonurilor, Nikola Tesla a fost primul om care a “interceptat” un semnal de la acest satelit din alta lume, in 1899, dupa construirea unui dispozitiv de radio de inalta tensiune in Colorado Springs.

Dupa descoperirea lui Tesla, semnalul a fost interceptat din ce in ce mai frecvent in urmatorii 30-50 de ani, pana cand, din cate se pare, a fost “decodificat”. Incepand din 1930, astronomii din intreaga lume au raportat semnale radio ciudate, despre care se presupune ca provin de la “Black Knight”.

In 1957, Dr. Luis Corralos al Ministerului Comunicatiilor din Venezuela a fotografiat acest satelit in timp ce imortaliza trecerea satelitului Sputnik II deasupra capitalei, Caracas.

Lucrul ciudat a fost ca, spre deosebire de Sputnik I si II, satelitul Black Knight a orbitat in jurul Pamantului de la est la vest. Sputnik I si II au orbitat de la vest la est, folosind miscarea de rotatie naturala a Pamantului pentru a se mentine pe orbita.

Povestea satelitului Black Knight si-a facut debutul mediatic in anii 1940, atunci cand St. Louis Dispatch si San Francisco Examiner au scris despre “satelit” pe 14 mai 1954. Revista Time (The Time Magazine) a scris despre acest subiect pe 7 martie, 1960. Iata cele scrise:

“Acum trei saptamani, titlurile anuntau ca SUA a detectat un satelit ‘intunecat’ misterios care se rasucea pe cer , urmand o orbita regulata. Au existat speculatii conform carora ar putea fi un satelit de supraveghere lansat de catre rusi. Aceasta speculatie a adus cu sine si o oarecare senzatie de neliniste, senzatia ca SUA nu stia ce se petrece chiar deasupra sa. Dar saptamana trecuta, Departamentul Apararii a anuntat, cu mandrie, ca satelitul a fost identificat. Era un obiect spatial abandonat, resturile unui satelit Discoverer, al Fortelor Aeriene, satelit care s-a ratacit.”

Articolele din 1954:

Articolele din 1954:

La 23 august 1954, revista de tehnologie “Aviation Week and Space Technology” a lansat o poveste care a infuriat Pentagonul (sediul central al Departamentului Apararii), care dorea sa tina secrete informatiile. In scurtul articol se mentionau urmatoarele:

“Ingrijorarea Pentagonului in ceea ce priveste informatiile conform carora doi sateliti neobservati anterior orbiteaza in jurul Pamantului s-a risipit odata cu identificarea acestor obiecte ca fiind sateliti naturali, nu artificiali. Dr. Lincoln LaPaz, de la Universitatea din New Mexico, expert in organisme extraterestre, a condus proiectul de identificare. Un satelit orbiteaza aproximativ 400 de mile departare, in timp ce cealalt este la 600 de mile de Pamant. Pentagonul a crezut, pentru o clipa, ca Rusia a intrecut SUA la capitolul explorari spatiale.”

Interesul fata de Black Knight crestea cu fiecare an. In anul 1957, s-a depistat un “obiect” necunoscut care eclipsa nava spatiala Sputnik I. Potrivit rapoartelor, “obiectul neidentificat” era pe orbita polara (orbita Pamantul la unghiuri de 90 de grade fata de Ecuator si fata de poli); la acea vreme, nici Statele Unite ale Americii, nici Rusia, nu dispuneau de tehnologia necesara mentinerii unei nave spatiale pe orbita polara.

Conform cercetarilor noastre, primul satelit cu orbita polara a fost lansat in 1960. Orbitele polare sunt adesea folosite la cartografierea Pamantului, observarea Pamantului si recunoasterea satelitilor. Toate acestea ar putea incadra satelitul Black Knight in categoria satelitilor de observatie. Ramane, totusi, o intrebare: cine a plasat satelitul Black Knight pe o orbita polara si cu ce scop?

Obiectul a continuat sa uimeasca astronomii din intreaga lume. In anii 1960, Black Knight a fost localizat, din nou, pe orbita polara.

Astronomii si oamenii de stiinta au calculat greutatea obiectului si au aproximat-o la peste 10 tone, ceea ce il face cel mai greu satelit artificial care orbiteaza in jurul planetei noastre. Orbita “Cavalerului Negru” nu se asemana cu orbita niciunui obiect care orbiteaza Pamantul, intrucat se misca de doua ori mai repede decat orice alta nava spatiala facuta de om.

Exista, de asemenea, mai multe rapoarte conform carora cei de la Grumman Aircraft Corporation (un conglomerat aerospatial si din domeniul apararii) au acordat o importanta deosebita acestui “satelit” misterios.

La data de 3 septembrie, 1960, la 7 luni dupa ce satelitul a fost detectat pentru prima data de radar, o camera de supraveghere de la fabrica din Long Island a corporatiei Grumman Aircraft a fotografiat satelitul Black Knight. In acel moment oamenii din intreaga lume au inceput sa observe pe cer obiectul, care putea fi vazut ca o lumina rosie care se deplasa cu o viteza mai mare, in comparatie cu alti sateliti, pe o orbita de la est la vest. Grumman Aircraft Corporation a constituit o comisie pentru a studia datele primite din observatiile facute, dar nimic nu a fost facut public.

In 1963, astronautul Gordon Cooper a fost lansat in spatiu. Pe orbita sa finala, el a raportat ca a vazut un obiect verde stralucitor, in fata capsulei sale, in departare, indreptandu-se spre nava sa spatiala. Statia de urmarire Muchea din Australia, careia Cooper i-a raportat obiectul, a luat in observare obiectul neidentificat, care se deplasa de la est la vest.

Postul NBC a facut un reportaj pe aceasta tema, insa atunci cand Cooper a revenit pe Pamant, reporterului nu i s-a permis sa il intrebe pe Cooper despre obiectul neidentificat. Explicatia oficiala data in legatura cu obiectul reperat de Cooper a fost aceea ca “un nivel ridicat de dioxid de carbon provoaca halucinatii”.

Black Knight, Cavalerul Negru, a reprezentat un subiect de interes primordial in intreaga lume. Pana astazi, cea mai mare parte a informatiilor “oficiale” despre obiectul misterios sunt tinute in siguranta si departe de ochii societatii. Nimeni nu a raspuns unora dintre cele mai simple si logice intrebari care s-au pus, si anume: cine a plasat “satelitul” pe orbita polara? Si cu ce scop?

Este Black Knight un satelit extraterestru trimis pe Pamant pentru a studia rasa umana? A incercat satelitul sa comunice cu rasa umana? Am ignorat noi, specia umana, aceste tentative de comunicare? Un lucru este sigur, si anume ca Black Knight ramane unul dintre cele mai misterioase obiecte care orbiteaza in jurul planetei noastre. Exista, oare, vreo legatura intre acest obiect spatial faimos (sau, mai degraba, infam) si realizarile lumii antice?

Asteptam parerile dumneavoastra in rubrica de comentarii.

Iata imagini ale “Cavalerului Negru”:

iata-imagini-ale-cavalerului-negru

Random Posts:

Be Sociable, Share!