Alegerea unui motor pentru poarta culisanta sau batanta

0 Shares
0
0
0

Alegerea unui motor pentru poarta culisanta sau batantaAtunci cand vrem sa instalam un kit de automatizari pentru porti, indiferent ca vorbim de porti batante sau culisante, exista anumite lucruri de care trebuie sa tinem cont pentru a cumpara kit-ul corespunzator. Alegerea potrivita a unui motor pentru poarta culisanta sau batanta este unul dintre aceste criterii.

Ce rol are motorul pentru automatizarile de porti? Motorul are cel mai important rol, acela dea actiona deschiderea si inchiderea portii. Acesta poate fi extern sau ingropat. Imi amintesc cum, inainte de a-mi automatiza poarta batanta, trebuia sa pun pe cineva sa imi deschida poarta atunci cand ajungeam la intrarea in curtea casei mele de la tara.

Daca aveam pe cineva in masina, intotdeauna trimiteam acea persoana sa deschida. De obicei era cumnatul meu, dar mai coboram si eu din masina. La un moment dat, ne-am saturat sa tot facem lucrul acesta si am decis sa automatizez poarta.

La cumpararea kit-ului de automatizare a trebuit sa tin cont de greutatea portii si de dimensiunile ei. Aceste caracteristici sunt importante pentru ca motorul portii trebuie sa aiba puterea necesara astfel incat poarta sa functioneze fara probleme.

Sa va zic exact ce caracteristici conteaza pentru fiecare tip de poarta. Pentru portile batante, sunt importante caracteristici precum lungimea porti, greutatea portii si tipul stalpului. Pentru portile culisante insa, exista doar doua caracteristici importante: lungimea portii si greutatea acesteia.

De ce e important stalpul? Pentru ca, daca ai un stalp gros, cum sunt cele din beton, e posibil sa ai nevoie de un brat articulat care sa inchida sau sa inchida canatul portii. Pentru porti culisante mai poate fi importanta totusi si zona in care se afla poarta.

Exemple concrete de automatizari pentru portile culisante sunt cele care suporta porti de 350, 400 sau 600 de kilograme. In zonele rezidentiale, greutatea cea mai comuna pentru porti este de 400 de kilograme. Motoarele kit-urilor ce sunt facute special pentru aceasta greutate sunt foarte puternice. Eu am ales un motor extern de 400 de kilograme.

Un motor de poarta culisanta sau batanta este un lucru indispensabil pentru functionarea unui sistem de automatizari porti, pe langa alte componente foarte importante, cum sunt fotocelulele sau centrala de comanda.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…