Ce este SEO? Ghid complet pentru pozitionarea web

0 Shares
0
0
0

SEO -Search Engine Optimization este o practica care consta in optimizarea paginile web, astfel incat acestea sa se pozitioneze mai bine pe paginile cu rezultatele motorului de cautare (SERP).

SEO este o strategie de marketing eficienta si ieftina, care ajuta la cresterea traficului catre un site web si la cresterea ratelor de conversie. Vezi aici detalii despre Optimizare seo off page.

Pentru a intelege mai bine ce este SEO, acest articol va va ghida prin fundamentele motoarelor de cautare si SEO, va va explica cum functioneaza algoritmii de cautare si ce factori influenteaza pozitionarea web a site-ului dvs.

SEO vs. SEM: Care este diferenta?

Am vazut deja ce inseamna SEO (Search Engine Optimization). Acum vom trece pe scurt peste diferenta dintre SEO si SEM.

Optimizarea motorului de cautare (SEO) si marketingul motorului de cautare (SEM) sunt strategii de marketing pe care companiile le folosesc pentru a ajunge la publicul lor prin rezultatele cautarii.

Diferenta cheie este ca SEO se concentreaza pe optimizarea paginilor astfel incat acestea sa se claseze mai bine prin trafic organic. Aceasta se refera la utilizatorii care provin din motoarele de cautare, cum ar fi Google sau Bing.

La randul sau, SEM utilizeaza strategii de plata pentru a creste vizibilitatea unei pagini web in motoarele de cautare. Vizitatorii traficului platit provin din clicul pe anunturile generate pe Google Ads sau pe alte platforme.

In timp ce SEO are nevoie de ceva timp pentru a oferi rezultate consecvente si de durata, SEM ofera un rezultat aproape instantaneu. Veti vedea rapid cate clickuri si conversii genereaza anunturile afisate in Reteaua de cautare.

In ciuda faptului ca sunt diferite, SEO si SEM merg mana in mana. O fundatie seo buna este necesara pentru o strategie de succes SEM.

Optimizarea paginilor de destinatie cu cuvinte cheie poate imbunatati nivelul de calitate Google si poate creste vizibilitatea site-ului.

Ce factori influenteaza SEO si sunt cei mai importanti?

Ca motor de cautare principal, Google proceseaza peste 6,5 miliarde de cautari pe zi. Prin urmare, ocuparea pozitiilor de top in rezultatele Google poate genera trafic semnificativ catre site-ul dvs.

Din acest motiv, este esential sa se acorde o atentie deosebita factorilor de pozitionare web Google. Acesti factori, care evolueaza in mod constant impreuna cu algoritmii de cautare Google, ajuta la furnizarea celui mai relevant continut pentru o experienta mai buna a utilizatorului.

De la timpul de incarcare pana la securitatea paginii, acestia sunt cei mai importanti factori de pozitionare web pe care ar trebui sa ii cunoasteti:

  • Viteza paginii. Defineste timpul necesar pentru incarcarea unei pagini web. O pagina care se incarca rapid va ajuta site-ul sa se claseze mai bine in motoarele de cautare. Monitorizati in mod regulat performanta site-ului si utilizati instrumente de analiza a vitezei, cum ar fi Statisticile PageSpeed de la Google si testul de viteza Pingdom pentru a obtine informatii despre performanta site-ului dvs.
  • Compatibilitatea cu dispozitivele mobile. Un design receptiv ajusteaza automatelementele site-ului web pentru a se potrivi diferitelor dimensiuni ale ecranului, oferind o experienta optima utilizatorilor de pe toate dispozitivele.
0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…