Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Craciunul, cea mai iubita sarbatoare

Diverse , October 28, 2016

Sarbatorile de iarna aduc cu ele atat de multe bucurii si atat multa liniste si pace in suflete, incat acestea sunt momentul preferat din an al tuturur oamenilor, de orice sex si varsta.

Inca din cele mai vechi timpuri batranul Mos Craciun, cu barba sa lunga si alba, cu sania magica ce zbura in vazduh si cu sacul plin in spate, venea in fiecare noapte de Ajun si aducea daruri tuturor, lasandu-le cadourile sub minunatul brad impodobit de Craciun.

craciunul-este-cea-mai-iubita-sarbatoareImpodobirea bradului de Craciun este un obicei extrem de vechi care se spune ca ar fi venit din Occident de la popoarele germanice. Impodobirea bradului sau chiar a caselor cu crengute de brad apare pentru prima data in provincia Lorena cu ocazia sarbatoririi Noului

An, traditie ce se extinde mai apoi in Franta, Spania, Italia, Elvetia si apoi in celelalte tari, ajungand in zilele noastre cel mai apreciat si asteptat obicei.

Chiar daca modul de a decora, sau elementele cu care in zilele noastre decoram bradutul si casele difera de cele pe care le foloseau cei din trecut, emotia, placerea, entuziasmul si tot amalganul de sentimente pe care acest procedeu il aduce cu sine, este inca prezent, viu si neschimbat in sufletele oamenilor.

Simbolul bradului impodobit de Craciun aduce cu sine multa iubire in familie, clipe pline de bucurie si fericire si nu in ultimul rand, umple atmosfera de magie, mai ales datorita zvonurilor in care, simpaticul Mos Craciun, nu vine in casele unde nu este prezent un brad impodobit.

Bineinteles, copiii stiu intotdeauna ca batranelul iubeste sa stea sa priveasca fiecare bradut in parte, in timp ce isi savureaza frusecurile pregatite de cei mici alaturi de parinti, cu toata dragostea. De asemenea este evident ca nu se poate compara nimic cu fericirea copiilor, atunci cand isi gasesc cadourile aduse de Mos Craciun si lasate sub minunatul pom.

Bineinteles, precum orice alt tip de obicei, si obiceiul impodobirii bradului difera de la un popor la altul, fiecare dintre noi avand traditii si ritualuri diferite, insa tot ceea ce conteaza in final este ca, in spatele diferentelor cu totii simtim aceleasi minunate senzatii si emotii cand vine vorba de aceasta Sarbatoare.

Indiferent de modul in care serbam aceste zile de Craciun, sau de tipul de decoratiuni folosite pentru a da contur si magie atmosferei, trebuie sa nu uitam ca trebuie sa facem tot ceea ce tine de noi pentru ca aceasta sarbatoare a Craciunului sa fie cea mai speciala sarbatoare din an, dar in final acesta aduce fericire, armonie si iubire!

Craciunul, este cea mai iubita sarbatoare, aceasta reuneste familia si aduna toti membrii din toate colturile lumii, ii strange in jurul bradului si le ofera prin ritualul de impodobire a casei si a bradutului cele mai frumoase clipe petrecute impreuna , momente menite sa ii apropie si sa ii readuca in vremurile copilariei.

Nimic nu se compara cu decoratul bradului imbatati de parfumul de cozonac proaspat scos din cuptor, in timp ce se delecteaza cu gustul unui pahar de vin fiert impletit cu notele dulci de miros de portocala.

Random Posts:

Be Sociable, Share!