Proprietati seminte de canepa

0 Shares
0
0
0

Daca vreti sa cititi mai multe proprietati seminte de canepa acest articol este pentru dumneavoastra. Va explicam tot ce trebuie sa stiti despre ele.

Semintele de canepa sunt o mare sursa de proteine ​​bazate pe plante

Aproximativ 25% din calorii din semintele de canepa provin din proteine. De fapt, in greutate, semintele de canepa furnizeaza cantitati similare de proteine ​​ca si carnea de vita si de miel – 30 grame de seminte de canepa sau 2-3 linguri, asigura aproximativ 11 grame de proteine.

Acestea sunt considerate o sursa completa de proteine, ceea ce inseamna ca ele ofera toti aminoacizii esentiali. Corpul tau nu poate produce aminoacizi esentiali si trebuie sa ii obtina din dieta ta.

Sursele complete de proteine ​​sunt foarte rare in regnul plantelor, deoarece plantele lipsesc deseori lizina de aminoacizi. Quinoa este un alt exemplu de sursa completa de proteine ​​pe baza de plante.

Semintele de canepa contin cantitati semnificative de aminoacizi metionina si cisteina, precum si niveluri foarte ridicate de arginina si acid glutamic.

Gradul de digestibilitate al proteinei de canepa este, de asemenea, foarte bun – mai bun decat proteinele provenite din mai multe boabe, nuci si leguminoase.

Aproximativ 25% din calorii din semintele de canepa provin din proteine. In plus, contin toti aminoacizii esentiali, facandu-i o sursa completa de proteine.

Semintele de canepa pot reduce simptomele PMS si menopauzei

Pana la 80% dintre femeile de varsta reproductiva pot suferi simptome fizice sau emotionale cauzate de sindromul premenstrual (PMS). Aceste simptome sunt foarte probabil cauzate de sensibilitatea la hormonul prolactina.

Acidul gama-linolenic (GLA), gasit in semintele de canepa, produce prostaglandina E1, care reduce efectele prolactinei.

Intr-un studiu efectuat la femei cu PMS, administrarea unui gram de acizi grasi esentiali – incluzand 210 mg de GLA – pe zi, a determinat o scadere semnificativa a simptomelor.

Alte studii au aratat ca uleiul de primroza, care este bogat si in GLA, poate fi foarte eficient in reducerea simptomelor pentru femeile care au esuat in alte terapii cu PMS. A scazut durerea si sensibilitatea, depresia, iritabilitatea si retentia de lichide asociate cu PMS.

Deoarece semintele de canepa sunt bogate in GLA, mai multe studii au aratat ca pot ajuta la reducerea simptomelor menopauzei.

Procesul exact nu este cunoscut, dar GLA la semintele de canepa poate reglementa dezechilibrele hormonale si inflamatia asociata cu menopauza.

Semintele de canepa pot reduce simptomele asociate cu PMS si menopauza, datorita nivelurilor ridicate de acid gama-linolenic.

Semintele intregi de canepa pot ajuta digestia

Fibrele reprezinta o parte esentiala a dietei dvs. si sunt legate de o mai buna sanatate digestiva.

Semintele de canepa au o buna sursa de fibre solubile si insolubile, continand 20% si, respectiv, 80%.

Fibrele solubile formeaza o substanta asemanatoare gelului in intestine. Este o sursa valoroasa de nutrienti pentru bacteriile digestive benefice si poate, de asemenea, sa reduca nivelul de zahar din sange si sa regleze nivelul de colesterol.

Fibrele insolubile pot ajuta produsele alimentare si deseurile sa treaca prin intestin. Acesta a fost, de asemenea, legata de un risc redus de diabet zaharat.

0 Shares
You May Also Like