Ce este radiofrecventa fractionata?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vine vorba despre radiofrecventa, toata lumea stie ce este radiofrecventa corporala si radiofrecventa faciala, insa nu foarte multa lume stie ce inseamna radiofrecventa fractionata.

Ei bine, radiofrecventa fractionata reprezinta o metoda inovativa de rejuvenare cutanata, care se realizeaza cu ajutorul unui aparat radiofrecventa si reprezinta o buna modalitate de tratare a cicatricilor post acnee, a ridurilor fine sau a porilor dilatati.

Acest tip de radiofrecventa se foloseste pentru:

 • Rejuvenarea cutanata superficiala (textura, luminozitate);
 • Tratarea ridurilor;
 • Tratarea cicatricilor, mai ales celelor aparute dupa acnee, dar nu numai (ideal este sa aiba peste 6 luni);
 • Tratarea imperfectiunilor pielii;
 • Tratarea porilor dilatati;
 • Tratarea pielii cu laxitate usoara/moderata;
 • In cazuri selectionate: ameliorarea aspectului vergeturilor;

Acum ca am vazut pentru ce se foloseste procedura, cu siguranta trebuie sa vedem si cum se realizeaza radiofrecventa fractionata. Deci, inainte de inceperea procedurii cu aproximativ 35-45 de minute trebuie aplicata o crema anestezica, iar dupa aceasta perioada crema trebuie indepartata.

Zona care trebuie sa fie tratata trebuie dezindectata cu alcool, iar pe piele trebuie aplicat aparatul care are multe ace mici si foarte fine. Aceste ace nu inteapa pielea propriu-zis, ci descarca unde radio in varf si foarte putin pe circumferinta lor.

In acest fel se formeaza practic niste coloane foarte mici la nivelul temperaturii. Despre undele radio emise doar in varful acelor microace trebuie precizat ca ele ajung in derm, acolo unde produc modificari tisulare temporare ce au ca si efect rapid stimularea regenerarii pielii si formarea de fibre noi de colagen.

In ceea ce priveste microacele trebuie precizat ca ele sunt izolate, iar la nivelul epidermului nu apare distructie celulara. Efectul este la fel ca si la un peeling, insa cu o afectare minima a suprafetei pieli si cu controlul precis al parametrilor, in functie de ce probleme are pielea.

Referitor la durata unei asemenea proceduri, trebuie precizat ca aceasta este de 20-30 de minute, insa aici se adauga si timpul de actiune al cremei anestezice, deci totul dureaza in jur de o ora.

In ceea ce priveste efectele unui astfel de tratament, trebuie mentionat ca:

 • Pielea devine reimprospatata, regenerata (mai luminoasa si are o textura imbunatatita);
 • Ridurile dispar sau se amelioreaza (in functie de severitatea lor);
 • Cicatricile dispar sau se amelioreaza (in functie de tipul acestora);
 • Porii se micsoreaza considerabil;
 • Pielea devine mai ferma si mai elastica;
 • In cazuri selectionate: aspectul vergeturilor se amelioreaza considerabil.

In ceea ce priveste rezultatele unui astfel de tratament, trebuie precizat ca acestea incep sa fie vizibiile imediat dupa ce pielea se vindeca in totalitate, deci cam la o saptamana dupa tratament, insa cum o procedura dureaza cam trei – sedinte, asta inseamna ca rezultatele incep sa fie vizibile dupa 4-5 saptamani.

Cat despre durata efectului unui astfel de tratament, trebuie mentionat ca totul depinde de la un caz la altul. In cazul ridurilor, efectul dureaza aproximativ un an de zile in cazul in care stilul de viata este sanatos, pe cand in cazul cicatricilor rezultatul poate sa fie permanent.

0 Shares
You May Also Like