Ce este un monitor Holter? Prezentare generala.

0 Shares
0
0
0

Un monitor Holter este un mic dispozitiv portabil care tine evidenta ritmului cardiac. Medicul dumneavoastra va poate cere sa purtati un monitor Holter pentru o zi sau doua. In acest timp, dispozitivul inregistreaza toate bataile inimii.

Daca electrocardiograma traditionala nu ofera medicului dumneavoastra suficiente informatii despre starea dumneavoastra cardiaca, este posibil sa fiti testat cu monitorul Holter.

Medicul dumneavoastra utilizeaza informatiile capturate pe monitorul Holter pentru a determina daca aveti probleme cu ritmul cardiac.

Daca un monitor Holter standard nu ridica batai neregulate ale inimii, medicul dumneavoastra va poate sugera sa purtati un alt monitor pentru o perioada mai lunga, astfel incat sa va puteti inregistra bataile inimii timp de cateva saptamani.

Iata un aparat monitorizare Hotler ECG si interpretare .

Unele dispozitive personale, cum ar fi ceasurile inteligente, ofera monitorizare electrocardiograma. Adresati-va medicului dumneavoastra daca aceasta optiune este potrivit pentru tine.

De ce se face acest test

Medicul dumneavoastra va poate recomanda purtarea unui monitor Holter pentru o zi sau mai mult, daca aveti semne si simptome de batai neregulate ale inimii (aritmie) sau lesin cu nici o cauza aparenta.

Inainte de a obtine monitorul Holter, veti avea o electrocardiograma. O electrocardiograma este un test scurt, nedureros, in care senzorii (electrozii) sunt atasati la piept pentru a monitoriza ritmul cardiac.

Cu toate acestea, uneori, electrocardiograma nu detecteaza nicio modificare a ritmului cardiac, deoarece timpul in care sunteti conectat la aparat este scurt. Uneori, monitorul Holter poate fi capabil sa detecteze ritmuri cardiace anormale pe care electrocardiograma le-a ratat.

Daca aveti o afectiune cardiaca care creste riscul de a avea un ritm cardiac anormal, este posibil sa fiti testat si cu monitorul Holter.

Riscurile

Nu exista riscuri majore asociate cu utilizarea unui monitor Holter, dincolo de posibilul disconfort sau iritarea pielii in zonele in care sunt plasati electrozii.

Cu toate acestea, monitorul Holter nu se poate uda pentru ca s-ar strica. Nu ai voie sa faci baie pentru atata timp cat utilizati monitorul Holter. Cu toate acestea, daca aveti un monitor holter wireless, va vor invata cum sa deconectati si sa reconectati senzorii si monitorul, astfel incat sa puteti face dus sau sa va spalati in cada.

Monitoarele holter nu sunt, in general, afectate de alte dispozitive electrice. Cu toate acestea, unele dispozitive pot intrerupe semnalul de la electrozi la monitorul Holter. Daca aveti un monitor Holter, ar trebui sa evitati urmatoarele:

  • Paturi electrice
  • Aparate de ras electrice si periute de dinti
  • Magneti
  • Detectoare de metale
  • Cuptoare cu microunde

De asemenea, pastrati telefoanele mobile si playerele de muzica portabile la cel putin 6 inci (15 cm) de la monitorul Holter din acelasi motiv.

Cum sa te pregatesti

Daca medicul dumneavoastra va recomanda utilizarea unui monitor Holter, vei avea plasat dispozitivul in timpul unei programari medicale programate. Cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va spune altfel, este recomandabil sa va spalati inainte de aceasta programare. Majoritatea monitoarelor nu pot fi indepartate si trebuie mentinute uscate odata ce incepe controlul.

Un tehnician va plasa senzorii (electrozii) pe piept. Acesti electrozi detecteaza bataile inimii si sunt de aproximativ dimensiunea unei monede.

0 Shares
You May Also Like