Cum sa ne mentinem un sistem imunitar sănătos?

0 Shares
0
0
0

Gripa. Răceli. Coronavirus. Boala autoimună. Ce au toate aceste lucruri în comun? Sistemul nostru imunitar! Sistemul imunitar din organism luptă împotriva microorganismelor cauzatoare de boli sau, pentru a spune simplu, te protejează împotriva germenilor, care includ bacterii, viruși, ciuperci și toxine care ne fac mai susceptibili la răceli, gripă și chiar Coronavirus.

Sistemul imunitar se bazează pe fluxul sanguin și sistemul limfatic al unei persoane, care furnizează nutrienți în întregul corp pentru a scăpa de toxinele care pot dăuna organismului.

Probabil că ai auzit expresia comună de „întărirea sistemului imunitar”, dar ce înseamnă exact asta?

Cel mai bun mod de a-ți menține sistemul imunitar puternic și de a te menține sănătos, este să trăiești un stil de viață sănătos. S-a constatat că 58% din sistemul imunitar este determinat aproape în totalitate de factori negenetici, iar acestea sunt sfaturi pe care le poți influența în fiecare zi!

Fiecare parte a corpului, inclusiv sistemul imunitar, funcționează mai bine atunci când este protejată de factorii externi și întărită prin strategii de viață sănătoasă, cum ar fi acestea:

  • Nu fumați.

Fumatul vă poate face mai susceptibil la infecții în organism.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a renunța la fumat, există multe programe și strategii care vă pot ajuta

  • Rămâneți hidratat

Deshidratarea reduce volumul total de sânge și fluide limfatice care sunt importante pentru un răspuns sănătos al sistemului imunitar.

Se recomandă să bem 8 pahare de apă pe zi. De asemenea, cel mai bine este să beți un pahar cu apă imediat ce te trezești, deoarece este posibil să fii deshidratat din cauza somnului.

  • Mâncați o dietă mai bazată în special pe plante, bogată în fructe și legume.

Fructele și legumele sunt bogate în nutrienți precum vitamina C, care pot reduce durata răcelii comune. De asemenea, au o mulțime de antioxidanți care ajută la reducerea inflamației.

  • Efectuați exerciții fizice moderate în mod regulat.

Exercițiul moderat poate reduce inflamația și poate ajuta celulele imune să se regenereze în mod regulat. Exercițiile fizice moderate includ mersul rapid, mersul constant cu bicicleta, joggingul, înotul și drumețiile ușoare. Majoritatea oamenilor ar trebui să urmărească sa aibă cel puțin 150 de minute de exercițiu moderat pe săptămână.

Exercițiile fizice regulate promovează, de asemenea, sănătatea cardiovasculară, scad tensiunea arterială, ajută la controlul greutății corporale, ameliorează stresul și oferă protecție împotriva bolilor. Consultați-vă medicul despre planul dvs. de exerciții fizice.

  • Mențineți o greutate sănătoasă.

S-a constatat că obezitatea s-a dovedit a avea un impact negativ asupra răspunsului imun al cuiva, ceea ce poate duce la creșterea șanselor pentru diferite infecții.

Puteți controla greutatea mâncând sănătos, făcând mișcare, reducând stresul și dormind suficient.

  • Dacă beți alcool, beți doar cu moderație.

Consumul de alcool poate ucide bacteriile sănătoase, care sunt importante pentru a reduce riscul de infecție. De asemenea, poate deteriora celulele imune și alte microorganisme de care organismul are nevoie pentru a dezvolta un răspuns imunitar de succes.

Cantitatea moderată de băut – o băutură pe zi pentru femei și două băuturi pe zi pentru bărbați.

În cazul în care sistemul imunitar este profund afectat și nu poate fi reglat în urma modificărilor la nivelului stilului de viață, puteți încerca suplimente, sub formă de fiole pentru imunitatea Marnys Inmupec Defens, care sunt cel mai ușor de asimilat de către organism.

0 Shares
You May Also Like