Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

De ce sa apelezi la o casa de amanet autoturisme?

Diverse , October 15, 2018

La nivelul Europei tot apar diverse modalitati de imprumut pentru a acoperi nevoie urgente ale clientilor care trebuie sa faca fata unor situatii imprevizibile.

Punerea unui obiect sub garantie reprezinta una dintre aceste modalitati cu ajutorul careia cei care au nevoie urgenta de bani au sanse mai mari de a-i obtine intr-un timp foarte scurt, iar creditorii au certitudinea ca banii pe care i-au oferit spre imprumut sunt recuperati fara doar si poate, neavand pierderi la final chiar daca debitorul este rau platnic.

Data fiind aceasta situatie, este explicat fenomenul care ia o amploare din ce in ce mai mare atat la nivelul Europei, cat si la nivelul tarii noastre, respectiv obtinerea unui imprumut prin procesul de amanet autoturisme.

Acest procedeu functioneaza pe principiul banii contra cheilor astfel: persoana care are nevoie de bani isi ofera autoturismul drept gaj pentru obtinerea banilor de care are nevoie, iar creditorul ii restituie imprumutatului vehiculul doar dupa ce si-a recuperat banii oferiti cu dobanda aferenta.

Procedeul este nu numai interesant, ci si avantajos de ambele parti avand in vedere ratele atractive de dobanda care pot fi aplicate acestor imprumuturi. Important este sa gasiti casa de amanet potrivita pentru ca totul sa se desfasoare in conditii de siguranta.

Pentru ca procesul imprumutului sa fie unul reusit si cu ambele parti in castig, ar trebui sa stiti ca exista anumite conditii care trebuie respectate in egala masura atat de catre creditor, cat si de catre imprumutat.

Astfel, pentru a putea beneficia rapid si sigur de suma de bani de care aveti nevoie trebuie ca inainte de toate sa fiti proprietarul de drept al masinii pe care doriti sa o puneti gaj. Aceasta nu trebuie sa fie in leasing sau cu drept de proprietate al unei alte persoane.

In cazul in care aceste conditii, pe langa celelalte conditii specifice impuse de catre creditor, se va putea demara procesul de imprumut, iar contractul redactat in prealabil de catre creditor va putea fi semnat de ambele parti.

In ceea ce priveste suma imprumutata, aceasta va fi stabilita in functie de valoarea estimata a masinii care urmeaza sa fie depusa ca garantie, iar aceasta valoare va fi estimata in functie de piata licitatiilor.

Dupa ce au fost indeplinite toate conditiile cerute de creditor, masina va fi in posesia acestuia pana la plata integrala a sumei imprumutate, aceasta incluzand si taxele si dobanzile aferente, in functie de conditiile din contractul semnat.

Bine de stiut este faptul ca exista intotdeauna posibilitatea ca imprumutatul sa isi recupereze automobilul inaintea scadentei in cazul in care ramburseaza mai devreme suma imprumutata, iar in acest caz dobanda se va recalcula pana la data la care au fost rambursati banii.

In caz contrar, daca imprumutatul intampina eventuale dificultati financiare care il impiedica sa ramburseze suma pe care a imprumutat-o, vehiculul va ramane in posesia creditorului care are ca varianta scoaterea la licitatie pentru recuperarea sumei imprumutate.

Aceasta este o practica obisnuita in astfel de cazuri, insa exista si posibilitatea ca imprumutatul sa puna vehiculul la vanzare pentru a-si acoperi imprumutul si taxele aferente acestuia.

Random Posts:

Be Sociable, Share!