Programe de obținere a fondurilor europene pentru magazinele online

0 Shares
0
0
0

Dacă până acum, înființarea unui magazin online părea un vis pierdut din lipsă de fonduri, Uniunea Europeană susține formarea antreprenorilor prin acordarea unor sume de bani pentru deschiderea afacerii mult visate.

In acest proiect sunt incluse peste 90 de programe, dar astăzi vă vom prezenta doar câteva dintre acestea, ele având un scop unic: susținerea și motivarea viitorilor antreprenori.

Start-Up Centru

Acest program este realizat pentru județele Alba, Brașov, Covasna, Mureș, Harghita și Sibiu fiind acordat un buget de aproximativ 12 milioane de lei din partea Fondului Social European, de la bugetul de stat dar și de la organizații.

Totodată, în cadrul acestui proiect sunt organizate cursuri de antreprenoriat pentru aproximativ 400 de persoane și, în urma unui concurs, sunt selectați aproape 50 de antreprenori care vor fi finanțați.

În plus, aceștia vor beneficia şi de stagii de practică dar şi de sprijin și consiliere pe tot parcursul investiției fondurilor nerambursabile obținute.

Atelierul de antreprenori

Un alt proiect finanţat de fonduri europene este Atelierul de antreprenori, fiind susţinut în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. În cadrul acestuia, sunt încurajaţi aproximative 40 de antreprenori cu fonduri de peste 35.000 de euro fiecare.

La fel ca şi în cadrul Start-Up, viitorii antreprenori participă la cursuri pregătite de organizaţiile specifice, pe parcursul a 40 de ore, fiind organizată şi o zi de examen. În cadrul cursurilor sunt aşteptaţi profesori şi antreprenori din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi a Grupului de Consultanţă Pentru Dezvoltare.

Start-Up Smart 2.0

Deoarece zona estică a României nu poate rămâne mai prejos, proiectul Start-Up Smart încurajează antreprenorii din județele Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Constanţa şi Tulcea, pentru deschiderea micilor afaceri.

Peste 30.000 de euro sunt acordaţi fiecărui antreprenor dintr-un total de 42 pentru a-şi susţine afacerea din mediul online sau offline.

Cu ajutorul Aasociaţiei Centrul de Dezvoltare Smart dar şi datorită Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est, sunt organizate cursuri de informare şi iniţiere a viitorilor antreprenori, ulterior fiind selectaţi 42 de persoane ce vor fi susţinuţi cu fondurile nerambursabile.

Aşadar, acum nu mai există niciun impediment în a vă crea propriul business cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile.

Puteţi să vă inscrieţi chiar acum la unul din cele 94 de proiecte derulate pe tot teritoriul României, transformandu-vă totodată visul în realitate. Ne dorim ca astfel de programe să vă îndrume şă să vă motiveze în luarea celor mai bune decizii pentru viitorul afacerii dumneavoastră.

0 Shares
You May Also Like