La ce etaj este mai rentabil sa locuiesti?

0 Shares
0
0
0

Intentionezi sa iti cumperi un apartament, si nu stii care este etajul potrivit pentru tine? Ei bine, ai nimerit la locul potrivit pentru ca in randurile care urmeaza vei descoperi atat avantajele si dezavantajele unui apartament la parter, cat si avantajele si dezavantajele apartamentelor de la ultimul etaj al unui imobil.

Inainte de a decide care este etajul potrivit, asigura-te ca tii cont de toate cele discutate in randurile de mai sus ale acestui articol.

Apartament la parter

Ideea de a cumpara un apartament la parter poate fi buna sau mai putin buna, in functie de cum privesti lucrurile. Daca de exeplu conteaza foarte mult pentru tine sa nu fie necesar sa urci si sa cobori in fiecare zi multe scari, mai ales daca blocul nu are lift, atunci cea mai indicata solutie este sa cumperi un apartament la parter.

Un alt motiv pentru care este indicat sa iti indrepti atentia spre un apartament la parter, este ca ai tot timpul racoare in locuinta, deci nu trebuie sa folosesti aparatul de aer conditionat foarte mult, iar astfel vei face economii importante de bani.

Avand un apartament la parter, iti va fi mai usor sa transporti bagajele de la masina pana in locuinta. In plus vei avea rapid acces din afara in locuinta, si din locuinta afara.

Nu toate sunt bune si frumoase insa atunci cand vine vorba despre apartamentele la parter. De cele mai multe ori, galagia de afara se aude mai tare in apartamentul de la parter, decat in cel de la ultimul etaj.

De-asemenea se depune mai usor praful in apartamentele de la parter, decat in cele de la ultimul etaj, iar acesta este un alt dezavantaj. In plus, cand locuiesti la parter, ai sanse sa fii inundat de vecinul de deasupra.

Asadar, apartamentele la parter pot avea atat avantaje cat si dezavantaje, asa ca este foarte important sa stai si sa le pui intr-o balanta. Cantareste-le cu atentie si alege ce crezi ca ti se potriveste cel mai bine.

Apartament la ultimul etaj

In ceea ce priveste apartamentele la ultimul etaj, la fel ca apartamentele de la parter, pot avea anumite avantaje si dezavantaje.

In primul rand, galagia de afara nu se aude atat de tare in apartamentele de la ultimul etaj, cum se aude in apartamentele de la parter de exemplu. Pentru unele persoane care se afla in cautarae unui apartament, aceasta este un factor decisiv.

Apoi, nu vei auzi toata ziua vecinul de deasupra tropaind prin apartament, si nici nu vei auzi toti vecinii care coboara.

Atunci cand locuiesti la parter sau la unul dintre etajele intermediare, ai sanse te inunde vecinul de deasupra.  Cand locuiesti la ultimul etaj al blocului in schimb, nu are cine sa iti inunde locuinta, deci acesta este un avantaj al apartamentelor de la ultimul etaj.

In schimb, atunci cand urmaresti clipuri de prezentare locuinte si spatii comerciale, realizate pentru apartamente de la ultimul etaj, poti afla informatii despre acoperis, despre hidroizolatia acestuia, etc.

Cand locuiesti la ultimul etaj al unui imobil, ai un alt mare avantaj, si anume ca te bucuri de lumina naturala. In schimb, cei care locuiesc la parter sau la unul din etajele intermediare, nu au parte de atat de multa lumina naturala, iar din acest motiv cel mai probabil vor sta mai mult timp cu becul aprins, consumand astfel mai multa energie.

Pentru cei care locuiesc la parter, prezenta insectelor in locuintele lor poate reprezenta o adevarata problema. Pentru cei care locuiesc insa la ultimul etaj, problema este mult mai mica sau inexistenta, pentru ca insectelor le este dificil sa urce pana la etajul 10 sau mai mult.

In plus, dupa cum spuneam cand am discutat despre apartamentele la parter, praful se depune foarte usor in apartamentele de la parter. In apartamentele de la ultimul etaj, praful se depune mut mai greu, asa ca acesta poate fi un alt avantaj al apartamentelor de la ultimul etaj al blocului.

Sa nu uitam nici de priveliste. Cei care locuiesc la parter, in cele mai multe cazuri vad doar imobilele din fata. Cei care locuiesc la ultimul etaj, au posibilitatea de a se bucura de o priveliste splendida a cartierului sau a orasului. Deci, si din acest punct de vedere apartamentele la ultimul etaj au un avantaj.

Acestea sunt in mare parte avantajele si dezavantajele atat ale apartamentelor la parter, cat ale celor de la ultimul etaj. Fiecare alege apartamentul in functie de preferinte, insa este indicat ca toti cei care au nevoie de un apartament nou, sa urmareasca mai multe clipuri de prezentare locuinte si spatii comerciale.

Un clip de prezentare le poate oferi imagini si informatii pretioase pentru viitorii cumparatori. De multe ori, clientii s-au decis asupra apartamentului si a etajului, dupa ce au vazut un clip de de prezentare.

0 Shares
You May Also Like