Ce sa nu faci atunci cand iti cureti display-ul

0 Shares
0
0
0

Indiferent ca este vorba despre un display Allview sau despre orice tip de ecran, sfaturile mentionate mai jos sunt valabile pentru toate.

Apa nu are potentialul de a distruge toate ecranele moderne insa este bine sa nu iti asumi in mod inutil riscuri. Afisajele cu ecran plat si seturile HDTV sunt realizate cu straturi de material suprapuse, inclusiv diverse materiale plastice, lentile, adezivi, elemente de afisaj si alte materiale fine si foarte subtiri. Atunci cand lichidul atinge marginea acestor ecrane fine, lichidul se poate bloca foarte usor, prin actiunea capilara, chiar in interiorul straturilor, la fel cum apa se misca rapid peste o bucata de panza pe care o atinge.

Pata neagra oribila din coltul display-ului, este un exemplu a ceea ce se intampla atunci cand lichidul ajunge la marginea panoului de afisare al unui display si patrunde in interior. Desi pata deteriorata se poate micsora usor, sansele de evaporare a lichidului sunt aproape de zero, iar sansele de evaporare fara a lasa daune reziduale sunt zero.

Nu utilizati niciodata lichid de curatare pe baza de alcool sau amoniac pe ecran. Intelegem de ce multi utilizatori folosesc substanta de cratat geamuri pe display-urile lor, pentru ca din fabrica au fost facute foarte lucioase sau luminoase si vor sa ajunga prin curatare la acelasi rezultat.

Problema este totusi ca atat substantele de curatat pe baza de amoniac, cat si produsele de curatat pe baza de alcool (alcool diluat sau detergenti cu alcool de specialitate vanduti in magazine electronice) pot indeparta straturile antireflexive de pe ecrane, sau pot deteriora ecranul. Chiar daca aveti un ecran de sticla lucioasa, ecranul este cel mai probabil acoperit cu materiale care nu sunt la fel de durabile si rezistente chimic ca sticla. Nu riscati sa folositi lichide de curatare pe baza de alcool sau amoniac.

Nu folositi niciodata prosoape de hartie sau carpe de curatat cu utilizare generala. Cu riscul de a suna ca si cand repetam ​​aceleasi lucruri din nou si din nou – display-urile moderne sunt foarte delicate. Prosoapele de hartie nu sunt proiectate pentru curatarea suprafetelor delicate, sunt destinate pentru stergerea grasimii si gunoiului de pe masa; suprafata prosopului de hartie, la nivel microscopic, este destul de abraziva si poate duce la pete si zgarieturi pe monitor.

In aceeasi liga ca prosoapele de hartie sunt carpele de uz general din jurul casei. Un singur obiect mic si abraziv in carpa (de exemplu, o mica bucata de metal din garaj sau o bucata de nisip dintr-o calatorie pe plaja) va provoca un dezastru complet pe ecran. In momentul in care ati facut o trecere sau doua cu carpa pe display ati lasat deja o zgarietura pe ecran.

Daca puteti respecta cu strictete aceste trei reguli: nu pulverizati niciodata pe ecran, nu folositi niciodata agenti de curatare cu amoniac / alcool si nu folositi niciodata prosoape de hartie sau carpe de uz casnic, veti evita automat orice tragedie legata de curatenie care ar putea sa apara un display.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…