Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Ce avantaje are laminarea unui touchscreen?

Telefoane mobile , December 8, 2017

Exista situatii in care un touchscreen Allview trebuie schimbat cu altul nou. De ce laminarea este preferata altor posibilitati? Lipirea unui touch cu un adeziv dublu doar pe marginea smartphone-ului nu este cea mai buna solutie, pentru ca lasa un spatiu gol intre respectivul touch si display, dupa care apar bule in locul unde touchscreen-ul atinge display-ul.

Este un aspect inestetic, functionarea telefonului Allview nu este afectata. Prin laminare exista numeroase avantaje. In primul rand, laminarea este un proces similar cu cel din fabrica, constand in montarea intre display si touchscreen a unei folii OCA dublui adeziva pe suprafata de contact dintre cele doua componente.

Astfel se va inlatura efectul bulelor si cel al efectului de reflexie a luminii. Nu mai intra praf intre touch si display. In consecinta, creste rezistenta la socuri si difuzarea culorilor si a luminii se face uniform pe suprafata display-ului. OCA este prescurtarea de la Optical Clear Adhesive, mai exista si LOCA dar acest tip de adeziv Liquid Optical Clear Adhesive nu este de calitate, se aplica neuniform si necontrolat

Cum se face o laminare a unui touchscreen? Mai intai se scoate LCD-ul de pe rama smartphone-ului, se inlatura sticla sparta si adezivii vechi, dupa care se curata displaypului de eventualele resturi ramase si se monteaza sticla la loc.

Acest ansamblu se introduce intr-o masina de presiune pentru a se indeparta eventualale bule, apoi se lipeste prin laminare. Nu va exista adeziv in exces, laminarea cu gelul OCA garantand o lipire foarte corecta a touchscreen-ului, fara a afecta imaginea.

Am luat exemplul unui touchscreen Allview, pentru care laminarea se face in cele mai bune conditii, desigur ca procedeul se aplica pentru toate touchscreen-uri ale oricaror modele de smartphone-uri sau pentru touchscreen-urile tabletelor.

Unde se poate face o laminare corecta? Doar intr-un service autorizat, de catre specialisti, care dau si garantie pentru reparatie de 90 de zile, in general, efectul este cu siguranta permanent, nu mai apar deteriorari decat daca se produce un soc mecanic, se sparge ecranul, sau la contactul cu apa, materialele chimice, sau alte situatii.

In consecinta, orice touchscreen trebuie pastrat cu mare atentie, pentru a nu se ajunge la necesitatea unei laminari, dar daca a aparut defectiunea care necesita aceasta procedura trebuie sa apelati la un service, nu aveti cum sa efectuati laminarea acasa, pentru ca nu aveti nici gelul adeziv, nici masina de laminare, posibil nici cele mai mici cunostinte de a face acest lucru profesionist, deci veti putea chiar sa va stricati smartphone-ul.

V-am explicat insa ce este o laminare, pentru a solicita aceasta procedura in service, daca vi se ofera alte variante, mai putin costisitoare, dar mai putin eficiente. Este adevarat ca laminarea este ceva mai scumpa, dar se merita, nu veti mai avea mari probleme dupa ce vi s-a remediat touchscreen-ul prin laminare.

Pretul platit se va reflecta in economiile pe care le veti face, neinvestind in continuu in operatiuni care esueaza mult mai rapid. Asadar, informati-va si solicitati aceasta procedura foarte eficienta.

Random Posts:

Be Sociable, Share!