Tot ce trebuie sa stiti despre gazduirea dedicata

0 Shares
0
0
0

Se stie faptul ca un site nu poate fi vizibil in mediul online in cazul in care nu este gazduit, asa ca proprietarii site-urilor sau a blogurilor cauta mereu pachete de gazduire web ieftina, asa ca vom discuta in cele ce urmeaza despre acest aspect.

Cea mai ieftina solutie pentru toti cei care au nevoie de gazduire web este reprezentata de un pachet de gazduire partajata. Aceasta solutie este ideala pentru site-urile de prezentare sau pentru blogurile personale care nu au un trafic mare.

Aici discutam despre un gazduirea site-ului pe un server alaturi de alte sute sau mii de site-uri, ceea ce nu este tocmai convenabil, pentru ca resursele serverului sunt impartite, iar un site care consuma mai multe resurse, afecteaza buna functionare a celorlalte site-uri.

Din acest motiv, proprietarii de site-uri ar fi indicat sa isi indrepte atentia spre un werver VPS sau spre un pachet de gazduire dedicata, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Gazduirea dedicata este un termen folosit pentru a descrie pachetele de gazduire web care ofera un server dedicat cu resurse dedicate unui singur client. Planurile dedicate de gazduire sunt ideale pentru site-urile WordPress cu un numar foarte mare de vizitatori. Multi furnizori de servicii de gazduire WordPress ofera planuri dedicate de gazduire, impreuna cu planuri de partajare si VPS hosting.

De exemplu, intr-un plan de gazduire partajata, un client imparte un server cu multi sau chiar cu foarte multi clienti. In cazul unui plan de gazduire VPS, clientii partajeaza un server, dar nu resursele cu alti clienti pe acelasi server.

Cu toate acestea, pe planurile dedicate de gazduire reprezinta cea mai buna solutie pentru cei care au nevoie de web hosting pentru ca in aceasta situatie un client inchiriaza un intreg server cu toate resursele sale.

Companiile de gazduire web ofera pachete diferite de planuri dedicate de gazduire. Preturile acestor planuri se bazeaza pe alegerea clientilor de alocare a resurselor hardware si a resurselor.

Planurile dedicate de gazduire sunt ideale pentru organizatii mari sau pentru site-uri cu trafic mult mai mare. Clientii obtin controlul deplin asupra serverului, ceea ce le permite sa-l configureze pentru a-si satisface propriile nevoi.

Planurile dedicate provin de asemenea in forme gestionate si neadministrate, unde centrul de gazduire poate gestiona serverul pentru client in cazul oricaror probleme.

Serverele administrate dedicate sunt, in general, mai scumpe. Pretul este, de asemenea, influentat de cantitatea de resurse necesare, cum ar fi latimea de banda, spatiul de stocare si cantitatea de memorie RAM, printre altele.

Cheltuielile suplimentare pentru servere dedicate includ, de asemenea, pachetele software necesare pentru a rula serverul. Un astfel de software poate include licentierea pentru Windows, daca se doreste, cPanel, daca se doreste, si alte programe platite.

Sunt disponibile alternative libere la cea mai mare parte a pachetelor software platite, dar in general nu sunt preferate din cauza problemelor legate de stabilitatea software-ului. Principala exceptie de la preferinta pentru software-ul platit contra versiunii gratuite este utilizarea pe scara larga a Linux-ului peste Microsoft sau alte sisteme de operare platite pe servere.

0 Shares
You May Also Like