Telefonul se opreste si reporneste singur – ce este de facut

0 Shares
0
0
0

Ti s-a intamplat vreodata ca smartphone-ul tau cu Android sa se opreasca si sa porneasca singur, fara un motiv aparent?

Se intampla ca atunci cand iti folosesti telefonul, acesta sa se opreasca brusc? Aceste probleme pot fi intr-adevar, foarte frustrante. Cel mai bun service Gsm Bucuresti, numai pe ServiceGsm.ro.

Cateodata, dupa ce telefonul se opreste, nu mai vrea sa porneasca deloc, nici chiar dupa inlocuirea bateriei cu una noua sau dupa ce l-ati lasat mai mult la incarcat. Acest articol incearca sa va explice ce trebuie sa faceti in asfel de situatii, in functie de simptomele telefonului in cauza.

Verifica-ti aplicatiile.

Cand ai observat prima data acest comportament al telefonului tau? S-a intamplat in timp ce descarcai o aplicatie de pe internet? Astfel de activitati, pot cauza probleme ciudate, fara un motiv anume, mai ales pe telefoanele cu sistem de operare Android.

Incearca sa te gandesti la ce anume faceai exact in momentul in care telefonul s-a stins si evita sa mai folosesti acea aplicatie, incearca sa-i faci update sau gaseste o aplicatie alternativa, care poate face aceleasi lucruri, dar nu declanseaza oprirea telefonului. Poate ca o aplicatie recent descarcata, are probleme si cauzeaza oprirea spontana.

Verifica bateria.

Majoritatea smartphone-urilor cu Android au la nivelul sistemului de operare, o optiune de verificare a functionalitatii bateriei. Verifica versiunea de Android instalata pe telefonul tau.

Daca Android-ul instalat este unul mai vechi de versiunea 4.0 Ice Cream Sandwich si observi de exemplu ca ai instalat pe telefon Android 2.3.x (Gingerbread), 2.2.x (Froyo) sau si mai rau 2.1.x, nu vei avea la dispozitie acest tool de testare si verificare a bateriei. Pentru a incerca sa vezi diferite specificatii si status-ul bateriei, poti introduce urmatorul cod: *#*#4636#*#* or *#*#INFO#*#*.

In momentul imediat urmator, ar trebui sa se deschida o fereastra cu diferite optiuni. Apasa pe optiunea “battery information” si verifica status-ul acesteia. Parametrul health (sanatatea bateriei), trebuie sa aiba valoarea “good” (buna).

Daca health-ul nu este in regula, atunci bateria ta are o problema si cu siguranta aceasta este cauza pentru care telefonul tau se opreste brusc, mai ales cand folosesti aplicatii consumatoare de resurse.

Ce e de facut in continuare? Bineinteles, trebuie sa inlocuiesti bateria cu una noua, dar aceasta trebuie sa se potriveasca perfect cu modelul smartphone-ului tau. Bateria noua trebuie sa fie originala (creata de producatorul smartphone-ului) si nu una produsa de firme 3rd party. Daca health-ul bateriei este bun, atunci bateria nu are nici o problema si ar trebui sa citesti in continuare.

Versiunea de Android.

Telefonul tau a inceput sa se stinga singur, dupa un update recent al sistemului de operare? Daca da, sunt sanse mari ca smartphone-ul tau sa nu suporte acea versiune de sistem foarte bine. Sau poate ca upgrade-ul nu s-a efectuat cum trebuie, strecurandu-se cateva erori (fisiere lipsa, setari incomplete, etc.).

De asemenea, este posibil ca o aplicatie instalata pe smartphone sa nu se impace bine cu noul sistem de operare, chiar daca sistemul in sine nu are erori. Incearca sa reinstalezi sistemul si daca problema persista, incearca sa reinstalezi sistemul de operare pe care il foloseai inainte.

0 Shares
You May Also Like
Top 10 lucruri despre albine

DiverseTop 10 lucruri despre albine

Albinele de miere sunt polenizatori foarte importanti pentru flori, fructe si legume. Aceasta inseamna ca ajuta si alte…