De ce utilizam ambalaje biodegradabile?

0 Shares
0
0
0

Stim cu totii ca materialele plastice traditionale prezinta o multime de dezavantaje, motiv pentru care vedem cum foarte multe companii au ales sa renunte la utilizarea ambalajelor din plastic traditional.

De-asemenea, firmele de catering nu mai folosesc farfurii si caserole din plastic traditional pentru a-si livra produsele, ci folosesc farfurii de unica folosinta biodegradabile si caserole si cutii de unica folosinta fabricate din materiale plastice biodegradabile.

De ce investesc companiile in materiale plastice biodegradabile?

In intreaga lume, in fiecare zi ajung la gropile de gunoi foarte multe tone de obiecte, in mare parte confectionate din materiale plastice care au nevoie de zeci sau chiar de sute de ani pentru a se descompune.

Aceste deseuri plastice, nu doar ca se descompun intr-un ritm extrem de lent, ci mai mult decat atat, lasa in urma lor rezuduuri toxice, acestea infiltrandu-se in sol. De aici rezulta un singur lucru: poluarea solului.

Acesta este unul din motivele pentru care foarte multe companii, restaurante, etc., au decis sa investeasca in materiale plastice biodegradabile. Acestea sunt fabricate din materie vegetala obtinuta din trestie de zahar, frunze de palmier, porumb sau bambus printre altele.

Vestea buna in ceea ce priveste ambalajele si vesela obtinute din aceste materii vegetale, este ca atunci cand sunt aruncate, se descompun foarte repede, in doar cateva luni.

Categorii de produse biodegradabile

Fara doar si poate, cele mai populare sunt ambalajele din materiale plastice biodegradabile si compostabile. Aici ne referim in primul rand la pungi biodegradabile si compostabile. Acestea au luat locul ambalajelor din materiale plastice traditionale, si le intalnim in supermarketuri, atat la raioanele de fructe si legume, cat si la casele de marcat, de unde clientii le pot cumpara pentru a-si transporta produsele.

Exista apoi si pahare transparente pentru lichide reci precum apa sau limonada. Acestea sunt de-asemenea confectionate din materiale plastice biodegradabile, si pot fi de diferite marimi si modele.

Astfel de pahare putem intalni atunci cand ne cumparam cafea de la automatul de cafea de exemplu. Exista si benzinarii care isi servesc clientii cu cafea, ciocolata calda sau ceai, in astfel de pahare biodegradabile.

Firmele de catering de exemplu, au ales sa renunte la bolurile pentru supa sau salata din materiale plastice traditionale, si s-au orientat spre aceste produse obtinute din materiale plastice biodegradanile.

Exista de-asemenea farfurii de unica folosinta biodegradabile, care pot lua cu succes locul ambalajelor din materiale plastice traditionale.

Asadar, dupa cum se poate vedea, materialele plastice traditionale patrund din ce in ce mai mult pe piata, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure, in conditiile in care sunt prietenoase cu mediul.

Cum se pastreaza vesela compostabila in cele mai bune conditii?

Produsele din materiale plastice biodegradabile, iar aici le includem pe toate cele pe care le-am enumerat in randurile anterioare (farfurii de unica folosina biodegradabile, caserile biodegradabile sau pahare biodegradabile), au o durata de viata de 12 luni din momentul fabricarii.

Este important ca aceste produse sa fie depozitate departe de razele puternice ale soarelui, dar si de temperaturi care depasesc valoarea de 35 de grade Celsius, pentru ca de la aceasta temperatura, incep sa se descompuna.

De-asemenea, este foarte important ca aceste produse obtinute din materiale plastice biodegradabile sa fie pastrate la distanta de umezeala, pentru ca de-asemenea nivelul de umezeala grabeste procesul lor de descompunere.

Daca detineti vesela compostabila sau biodegradabila, este foarte important sa va asigurati ca o depozitati in spatii uscate, departe de razele soarelui, si unde temperatura nu este mai mare de 35 de grade Celsius.

Daca doriti sa contribuiti la protejarea mediului inconjurator, alegeti produse si ambalaje biodegradabile si compostabile in defavoarea celor din plastic, iar daca le pastrati corespunzator, acestea pot avea durata de viata de un an.

0 Shares
You May Also Like