In zilele de astazi, smartphone-ul a devenit unul dintre cele mai importante obiecte pentru numeroase persoane.
Astfel, indiferent de problemele care survin in momentul in care iti desfasori activitatea de la locul de munca sau din timpul liber, intotdeauna vei gasi o aplicatie care sa te ajute. Totusi, in momentul in care vei cauta in magazinele virtuale aplicatiile dorite, va parea extrem de dificil sa o alegi pe cea potrivita.
Daca ai un smartphone nou sau doresti sa incepi o noua activitate online si nu stii cum sa selectezi cele mai bune aplicatii din listele imense si variate ale magazinelor virtuale, in acest articol iti vom oferi cateva sfaturi.
- Necesitati
In primul rand, o aplicatie trebuie sa raspunda necesitatilor tale. Astfel, poti sa iti pui tu intrebarea: ce doresc eu de la o aplicatie, astfel incat sa imi faciliteze activitatea?
In urma stabilirii functiilor si setarilor pe care o aplicatie trebuie sa le aiba, poti cauta si selecta din liste doar aplicatiile care raspund necesitatilor tale. Acest lucru poate fi realizat usor si rapid, deoarece majoritatea creatorilor de aplicatii ofera si o lista cu functiile pe care acestea le prezinta, precum si poze din interiorul aplicatiei.
- Review
Review-urile sunt extrem de importante in lumea online deoarece reprezinta interactiunea intre client si companie. In cazul in care majoritatea review-urilor sunt pozitive, iar aplicatia raspunde nevoilor tale, cu siguranta va trebui sa o descarci si sa o testezi.
Totusi, in anumite cazuri review-urile sunt false/ cumparate si nu reflecta intotdeauna realitatea. Pentru a nu comite greseala de a descarca o aplicatie virusata sau care iti va cere sa aiba acces la numeroase functii ale telefonului tau, trebuie sa analizezi: numele contului care lasa review-ul, precum si continutul review-ului.
De cele mai multe ori, comentariile false sunt scrise folosind un numar limitat de cuvinte si sunt, totodata, repetitive. Asadar, daca observi ca mai multe conturi lasa acelasi comentariu, va trebui sa te gandesti mai bine inainte de a iti descarca aplicatia.
- Numarul de stele
De cele mai multe ori aplicatiile cu un numar ridicat de stele sunt pozitionate in lista clasamentului. Asadar, este important sa le verifici pe acestea prima data pentru a iti da seama daca ti se potrivesc, precum si ce parere au celalti utilizatori. Totodata, numarul de stelute este oferit impreuna cu un review, astfel vei putea observa punctele slabe si bune ale aplicatiei pe care urmeaza sa o descarci.
- Numarul descarcarilor
Precum numarul de stele, si numarul descarcarilor este important. Datorita numarului ridicat al descarcarilor aplicatia se va pozitiona pe primele pagini ale magazinului virtual. Astfel, vei avea acces mai rapid la aplicatii care au devenit in scurt timp extrem de populare si apreciate in intreaga lume (ca si in cazul TikTok).
In urma vizualizarii numarului descarcarilor, va trebui sa citesti lista de functii pe care o astfel de aplicatie le indeplineste, pentru a vedea daca ti se potriveste. Ulterior va trebui sa citesti review-urile si sa vizualizezi numarul de stelute. In acest mod vei putea afla numeroase informatii cu privire la aplicatie, chiar de la useri.
Exemple de aplicatii
Spotify
Spotify poate fi descarcat gratuit pe toate dispozitivele mobile (de forma celor Android/iOS/Windows), dar iti permite sa asculti muzica numai in modul shuffle, adica aleatoriu: capacitatea de a sari melodii este de fapt limitata in versiunea gratuita a aplicatiei.
Alternativ, poti sa te abonezi la Spotify Premium (9,99 euro / luna sau 99 euro / an) sau Spotify Premium pentru familie (15,99 euro / luna). Avantajele abonarii la un abonament Spotify Premium sunt, fara indoiala, capacitatea de a sari melodii nelimitat, de a elimina publicitatea, de a asculta muzica de calitate superioara si de a descarca muzica offline. Spotify Premium pentru familie ofera, de asemenea, posibilitatea de a utiliza acelasi cont de pana la 5 utilizatori simultan.
Apple Music
Desi catalogul Apple Music nu este urias si caracteristicile sale nu sunt la fel de complete ca si Spotify, compania Cupertino investeste intotdeauna mult timp si resurse pentru a-si imbunatati serviciul de streaming muzical, actualizandu-si frecvent si listele de redare muzicale.
Cu toate acestea, aplicatia de streaming Apple Music ramane pe scara larga utilizata de proprietarii unui dispozitiv Apple si este absolut capabila sa concureze puternic cu Spotify, mai ales datorita prezentei albumelor de artisti celebri prin timinguri exclusive.
Apple Music este un serviciu de streaming muzical care necesita un abonament. Pretul este de 9,99 euro pe luna sau 99 de euro pe an pentru a avea acces la functiile aplicatiei cu un singur cont. Alternativ, abonamentul Family este disponibil si la un cost de 14,99 EUR pe luna.
De asemenea, interesanta este posibilitatea de a incerca serviciul gratuit cu o perioada de proba de trei luni. Este foarte important sa iti pui folie de sticla inainte de a incepe sa utilizezi telefonul intens, pentru a proteja ecranul.