Cum au inceput sa fie impodobiti brazii de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Traditia de a amenaja si a decora brazii de Craciun nu este nimic nou. Este simbolul iconic al sarbatorii si a devenit un punct focal in casele celor care participa la festivitatile de Craciun. Este o activitate rituala pe care multi o pastreaza in amintiri frumoase si exista o nostalgie pentru a avea un brad real de Craciun.

Puteti alege un brad artificial la pret redus pe care sa il folositi ani la rand. Cu toate acestea, a existat o schimbare de la clasic la modern si aceasta schimbare a aparut atunci cand o multitudine de alte artefacte au devenit plastifiate. Cultura Craciunului se intersecteaza cu cultura plastica si, astfel, se naste arborele artificial de Craciun.

Brazii de Craciun : naturali sau artificiali?

Popularitatea sa a crescut de la inventarea lui, creand o noua cerere. Rapoartele citeaza o scadere cu 34% a vanzarilor de copaci vii in ultimul deceniu si o crestere de 30% numai in ultimul an in vanzarea copacilor falsi, la 9,6 milioane.

In 1992, in Statele Unite, aproximativ 46% din casele cu arbori de Craciun au avut un copac artificial.  Doisprezece ani mai tarziu, un sondaj realizat de ABC News / Washington Post din 2004 a aratat ca 58% dintre rezidentii din S.U.A. folosesc un brad artificial in locul unui copac natural. Dezbaterea reala impotriva arborilor artificiali a fost populara in mass-media pana la inceputul secolului XXI.

brazii de Craciun

Dezbaterea este un subiect frecvent in articole de stiri din timpul sezonului de sarbatori de Craciun.  Inceputul secolului al XXI-lea al dezbaterii s-a concentrat asupra scaderii vanzarilor pentru pomul de Craciun natural si asupra cresterii vanzarilor de brazi de Craciun artificiali la sfarsitul anilor 1990 si inceputul anilor 2000.

Cresterea popularitatii copacilor artificiali nu a trecut neobservata de industria din Statele Unite. In 2004, firmele din industria pomului de Craciun din S.U.A. au angajat agentia de publicitate Smith-Harroff sa lanseze o campanie de anunturi menita sa intareasca vanzarile decazute ale copacilor naturali.

Cand au aparut brazii de Craciun artificiali?

Un sondaj din 1975 facut de catre Universitatea de Stat din Michigan a aratat motivele pentru care consumatorii incepusera sa prefere brazii de Craciun artificiali in locul copacilor naturali de Craciun. Motivele includ siguranta, achizitionarea o singura data si responsabilitatea fata de mediu, dar cel mai mare motiv pentru care respondentii au optat pentru solutii artificiale este faptul ca brazii de plastic nu lasa ace.

Unde sunt fabricati pomii de Craciun artificiali?

Majoritatea brazilor de Craciun artificiali sunt fabricati in zona Deltei Fluviului Pearl din China. Intre ianuarie si septembrie 2011 au fost exportate in Statele Unite peste 79,7 milioane de arbori de Craciun artificiali. Numarul de arbori de Craciun artificiali importati in Statele Unite a crescut cu 139 de milioane in aceeasi perioada de noua luni in 2012.

Promotorii arborilor artificiali ii evidentiaza ca fiind convenabili, reutilizabili si de o calitate mai buna decat copacii artificiali vechi. Suporterii observa, de asemenea, ca unele cladiri de apartamente au interzis copacii naturali din cauza preocuparilor legate de incendii.

Exista, de asemenea, o piata solida pentru pomii artificiali de Craciun in Polonia. Aproximativ 20% din toti arborii de Craciun vanduti in Polonia sunt artificiali si multi sunt facuti chiar acasa. Un producator din Koziegłówki a declarat ca fiecare casa este un producator de arbori artificiali.

Brazii de Craciun artificiali sunt fabricati dintr-un film special, importat in cea mai mare parte din China sau Thailanda. Intreaga familie participa la productie, iar copacii sunt vanduti in toata Polonia, iar unii sunt exportati in Cehia si Slovacia. Producatorul principal de brazi de Craciun in Polonia este in Piła.

0 Shares
You May Also Like