Huawei P30 Pro vs. Google Pixel 3 XL

0 Shares
0
0
0

Pentru persoanele care isi doresc un smartphone performant si care sa aiba un plus la capitolul camera foto, atat un telefon Huawei P30 Pro, cat si un model Google Pixel 3 XL pot reprezenta optiuni interesante.

Despre aceste doua telefoane vom discuta in randurile care urmeaza, vom face o comparatie pentru acestea, si veti afla care dintre ele reprezinta o optiune mai buna. Haideti asadar sa aflati despre ce este vorba.

Dimensiuni, afisare si servicii: Cele mai importante informatii

Mai intai cateva date de baza: Huawei P30 Pro are 158 milimetri lungime si 73,4 milimetri latime. Are un ecran OLED de 6,47 inch, care are o rezolutie de 2.340 x 1.080 pixeli si poate afisa pana la 16,7 milioane de culori. Carcasa este din aluminiu si sticla.

Pixel Google 3 XL este putin mai mare decat Huawei P30 Pro de la 76,7 milimetri, dar are aceeasi lungime de 158 milimetri. Diagonala ecranului este de 6,3 inci, rezolutia 2.960 x 1.440 pixeli. Acesta este de asemenea, un ecran OLED care poate afisa maximum 16,7 milioane de culori.

Carcasa este fabricata din aluminiu si sticla gorila glass. Acesta din urma este acoperit si ar trebui sa fie mai bine protejat impotriva zgarieturilor si altor factori.

Huawei P30 Pro vs. Google Pixel 3 XL: camere foto

Huawei si Google sunt cunoscuti pentru software-ul lor sofisticat pentru camere, care asigura fotografii bune. O camera tripla nu este absolut necesara pentru un astfel de proiect, asa cum demonstreaza Google cu Pixel 3 XL: Dispozitivul are o singura camera principala de 12 megapixeli care face fotografii cu suport AI. Inteligenta artificiala va imbunatateste automat imaginile.

In plus, camera are un mod de noapte integrat, astfel incat sa puteti face fotografii bune chiar si in conditii de lumina slaba. Si daca doriti sa utilizati pe deplin imaginile dvs. in potential de post-procesare,  puteti sa le avansati abspe-I-ren in format RAW.

O camera compatibila cu AI este de asemenea integrata in Huawei P30 Pro – expertii de la DxO Mark au numit-o chiar cea mai buna camera pentru smartphone a momentului. Acest lucru se datoreaza mai multor factori: Telefonul are o camera tripla pe spate, al carei senzor principal are o rezolutie de 40 megapixeli.

Conform testului, puteti face fotografii detaliate care sunt inca bine iluminate chiar si in conditii de iluminare dificile. Camera frontala are o rezolutie de 32 megapixeli si are printre altele, o buna detectie a adancimii.

Cu toate acestea, Huawei stabileste noi standarde cu propriul sau mod de noapte: chiar si in intuneric aproape complet, sunt posibile inregistrari clare, detaliate, cu zgomot de imagine relativ scazut si o buna fidelitate a culorilor, unde concurenta ofera uneori doar rezultate in negru.

RAM, capacitati de stocare si baterie

Huawei P30 Pro este livrat cu o memorie de 128 GB spatiu de stocare. Acest lucru poate fi extins cu pana la 256 GB, astfel incat dispozitivul sa ofere suficient spatiu pentru datele dvs. Mentionam ca dispozitivul este echipat cu 8 GB RAM care asigura performanta, iar o baterie de 4.200 mAh asigura un timp de utilizare suficient de lung.

Google Pixel 3 XL are o capacitate a bateriei usor mai mica, de 3.430 mAh. Modelul este disponibil cu 64 sau 128 GB spatiu de stocare. Cu toate acestea, nu puteti extinde acest lucru. Exista de asemenea, 4 GB de memorie RAM.

Atat Huawei P30 Pro, cat si Google Pixel 3 XL au o functie de incarcare rapida: daca unul dintre dispozitive are nevoie de energie noua, nu ar trebui sa dureze prea mult timp pentru a se incarca.

Sistemul de operare

Intrucat Pixel 3 XL apartine familiei Google, acesta va fi unul dintre primele modele care vor fi echipate cu noi versiuni de Android. Dispozitivul a fost scos pe piata avand instalat Android 9, care a adus numeroase functii dispozitivului, inclusiv functia utila „Bunastare digitala”.

Huawei P30 Pro a fost de asemenea echipat cu o versiune Android 9. Cu toate acestea, dezvoltatorii chinezi au adaptat usor sistemul de operare Google si cu interfata de utilizare a companiei EMUI 9.1.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…