Detii o suprafata de teren pe care doresti sa o folosesti pentru a cultiva legume pentru propriul consum? Ei bine, cel mai probabil doresti sa stii care utilaj dintre motosapa si motocultor, reprezinta cea mai buna solutie pentru tine.
Probabil ai auzit multe persoane discutand atat despre motosape cat si despre motocultoare, si nu ai reusit sa asimilezi suficiente informatii, pentru a stii exact spre ce utilaj trebuie sa iti indrepti atentia.
Tocmai de aceea, te invitam sa citesti pana la final acest articol. Vei avea posibilitatea de a afla cand este utila o motosapa si cand este necesar un motocultor. Iti va fi mult mai usor sa faci o alegere pe urma. Iata asadar care sunt diferentele dintre cele doua utilaje, si cand un utilaj este mai util decat celalalt.
Motosapa
Vom incepe sa discutam mai intai despre motosapa, dat fiind faptul ca este un utilaj de mici dimensiuni. Este mai mica decat motocultorul, dar este eficienta in anumite situatii. Mult prea eficienta ar spune unii agricultori.
O motosapa o poti cumpara cu scopul de a marunti solul inainte de insamantare sau de plantare, dar poti sa folosesti o motosapa si cu scopul de a intretine culturile. Fara doar si poate, pentru suprafete mici de teren, o motosapa reprezinta cea mai buna solutie.
De ce? Pentru ca este simplu si usor de utilizat de catre agricultori. Chiar si o femeie poate cu mare usurinta sa manevreze o motosapa, deci pentru un barbat va fi floare la ureche acest lucru.
Motosapa iti permite sa ii atasezi si unele accesorii printre care si o remorca de mici dimensiuni, si reprezinta cea mai buna solutie pentru suprafetele de teren de cel mult 1000 de metri patrati. Indiferent ca ai o gradina, ai sere sau solarii, daca suprafata nu depaseste 1000 de metri patrati, iti poti face treaba fara probleme cu o motosapa.
In cazul in care insa detii o suprafata de teren mai mare de 1000 de metri patrati, atunci motosapa isi va arata limitele. Cu cat este mai mare suprafata de teren, cu atat iti va fi mai greu sa-ti faci treaba cu o motosapa. In aceste conditii ai nevoie de un motocultor.
Motocultorul
Motocultorul se foloseste de-asemenea pentru a prelucra solul inainte de insamnatare sau plantare. Diferenta dintre motosapa si acest utilaj este ca motocultorul poate fi utilizat chiar si pentru prelucrarea solurilor grele, si este utilizat pe suprafete mari de teren.
Poti chiar sa folosesti motocultorul pentru a face santuri atunci cand vrei sa plantezi semintele de cartofi pe suprafete mari de teren. La fel ca si motosapa, motocultorul iti permite sa-i atasezi diferite accesorii care pot fi deosebit de eficiente.
De exemplu, in cazul in care iti indrepti atentia spre un pachet motocultor Rabota R7 75q PK3, in afara de motocultor, altauri de acesta mai primesti un plug de arat, un plug de scos cartofii, un plug de bilonat.
Un motocultor Rabota R7 75q PK3 este echipat cu un motor pe benzina euro 5, care are 7 CP, si care poate fi utilizat fara probleme chiar si in conditii dificile, pe suprafete de peste 8000 de metri patrati.
Acesta este doar un exemplu de motocultor. Exista la Rabota si motocultoare care sunt ideale pentru a fi utilizate pe suprafete mult mai mari de teren, care depasesc 12.000 de metri patrati.
Asadar, doar tu iti cunosti nevoile, si doar tu poti sa stabilesti daca ai nevoie de o motosapa sau de un motocultor. Motosapa este destinata suprafetelor mici de teren dupa cum ai putut afla din articol, iar motocultorul este destinat suprafetelor mari de teren.