Cum se alege un scaun directorial?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care intentionezi ca in viitorul apropiat sa iti desfasori activitatea de acasa si trebuie sa iti amenajezi o incapere a locuintei in acest sens, cu siguranta trebuie sa alegi mai intai de toate biroul, pentru ca laptopul sau desktop-ul, monitorul, imprimanta si telefonul trebuie sa fie asezate pe acesta.

Apoi, este nevoie sa iti indrepti atentia spre un scaun de birou care sa fie potrivit necesitatilor tale, si ce scaun de birou ti s-ar potrivi mai bine daca nu un scaun directorial cu masaj in 8 puncte?

Nu cunosti inca diferentele dintre un scaun directorial si un scaun office, si nu stii daca este recomandat sa alegi un scaun directorial? Ei bine, un astfel de scaun are mai multe caracteristici ergonomice (de reglare) in comparatie cu un simplu scaun de birou.

Un alt amanunt important de mentionat este faptul ca scaunele directoriale sunt concepute pentru uzura prelungita, deci din acest motiv sunt mai robuste in comparatie cu scaunele office simple.

Scaunele directoriale au de obicei elemente mai formale de design, cum ar fi cotierele din piele naturala sau din piele ecologica.

Exista multe diferite alte avantaje pe care le au scaunele directoriale in comparatie cu scaunele office, insa ceea ce trebuie sa stiti pe scurt este ca sunt mai confortabile si ofera posibilitatea mai multor reglaje.

Atunci cand vrei sa alegti un scaun directorial, este important sa stii cati bani iti doresti sa cheltuiesti pentru a alege un astfel de scaun (care este mai scump decat un scaun office simplu). Trebuie sa alegei scaunul pentru a se potrivi perfect in decor. Intr-o incapere black & white, unde peretii sunt albi iar parchetul negru, cu siguranta un scaun directorial de culoare neagra, se potriveste perfect in decor.

Trebuie de-asemenea sa verifici unele lucruri inainte de a alege scaunul directorial, iar acest articol iti prezinta cateva dintre acestea.

Verifica materialul

Majoritatea scaunelor directoriale sunt fabricate din piele naturala sau din piele ecologica, dar exista si alternative. Se pot gasi si scaune directoriale din stofa sau din mesh. Cu toate acestea insa, scaunele directoriale din piele au un aspect mai formal si mai elegant, sunt mai rezistente, mai confortabile si mai usor de curatat. Scaunele directoriale din mash insa, au avantajul de a oferi o mai buna respirabilitate.

Verifica optiunle ergonomice

Cu siguranta este indicat sa optezi pentru un model ergonomic care dispune de cat mai multe reglaje. Este foarte important sa alegi acel scaun directorial care sa se potriveasca perect staturii tale.

Este de-asemenea foarte important ca scaunul ales sa se incline si pe spate, sa se regleze pe naltime, sa aiba tetiera si suport lombar, trebuie sa aiba cotierele reglabile, suport pentru picioare.  Cele mai multe scaune directoriale vin la pachet cu toate aceste caracteristici.

Suport pentru spate

Dupa cum mentionasem deja, un scaun directorial are un suport pentru spate. Acesta trebuie sa se potriveasca curburii naturale a coloanei vertebrale. Este de-asemenea necesar ca acesta sa poata fi reglabil, astfel incat sa iti ofere sprijin si confort pentru spate.

Ajustabilitatea

Fara doar si poate, si acest lucru este important. Scaunul trebuie sa iti permita sa ii reglezi inaltimea, astfel incat sa te simti cat mai confortabil in momentul in care lucrezi. Este necesar ca scaunul sa te ajute sa ai o pozitie corecta. In caz contrar, sunt foarte mari sansele ca in scurt timp, sa te confrunti cu aparitia unor dureri ingrozitoare de spate.

Acestea sunt in mare parte, cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti in cazul in care urmeaza sa iti alegi in viitorul apropiat, un scaun directorial. Tine cont de ele, si cu siguranta vei face cea mai buna alegere.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…