Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Cat de importanta este optimizarea unui site?

Seo , December 15, 2017

Cu totii constientizam ca este foarte important ca un site sa fie in top intr-un motor de cautare. Statisticile arata ca peste 80% din traficul mondial este generat de motoarele de cautare. Cei care doresc sa gaseasca o anumita informatie deschid bineinteles un motor de cautare, cum ar fi Google, Yahoo sau Altavista.

Tasteaza un cuvant sau mai multe cuvinte cheie fiind directionati pe anumite site-uri web listate pentru acele cuvinte. Bineinteles traficul este unul extrem de targhetat, vizitatorul fiind trimis spre diferite alte site-uri care il intereseaza in mod deosebit.

Astfel un site care se afla in pozitii fruntase in motoarele de cautare pentru cuvantul cheie atrage de obicei foarte multi vizitatori fara sa cheltuie niciun ban pentru promovare. Sa vedem care sunt practic factorii care determina un site sa apara in primele pozitii la anumite cuvinte cheie si cat de importanta este o optimizare seo.

In primul rand, este vorba de continutul site-ului. Cu cat cuvintele cheie sunt mai prezente in continutul site-ului, cu atat acesta are sanse mari sa obtina o pozitie foarte buna pe motoarele de cautare.

In al doilea rand, este important titlul site-ului. Daca cuvantul cheie este inclus in titlul site-ului, acesta este foarte usor de indexat. Un truc extrem de putin cunoscut este acela de a nu pune virgula in titlu pentru despartirea cuvinelor cheie.  O alta componenta importanta a procesului de optimizare este reprezentata de metataguri.

Acestea sunt practic coduri html care se introduc in codul sursa al site-urilor. Ele trebuie completate cu numele site-ului, propietarul, cuvinte cheie, descriere si totodata alte indicii extrem de importante pentru motoarele de cautare. Astazi exista numeroase softuri acestea fiind cele care genereaza metataguri automat. Practic va ramane doar sa le inserati cu copy/paste in codul sursa al paginilor.

De asemenea, foarte importante sunt linkurile care duc spre site-ul dumneavoastra, alaturi de continut. Unii specialisti in SEO considera ca acest lucru este cel mai important.  Cu cat veti avea mai multe linkuri pe alte site-uri, cu atat motoarele de cautare va vor gasi mult mai usor. Practic va va creste Page Rank-ul site-ului, un clasament al motoarelor de cautare. Acesta se va realiza in functie de popularitatea linkului.

Sunt extrem de apreciate unele linkuri pe site-uri care au aceeasi tematica cu a dumneavoastra si bineinteles sunt deja bine vazute de motoarele de cautare. De asemenea, va puteti creste numarul de linkuri atat prin schimburi de linkuri, cat si prin lansarea de link in anunturi online, pe formuri, etc.

Urmarirea acestor elemente pentru urcarea site-ului in topul unui motor de cautare este esentiala. Ca sa puteti sa va mentineti pe prima pagina a motorului de cautare trebuie sa respectati cu strictete aceste elemente.

In caz contrar veti iesi din prima pagina a motorului de cautare avand bineinteles vizitatori mult mai putini si cum se spune doar victorii de etapa care nu va pot garanta succesul total. Practic elementele cheie ale unui proces de optimizare al unui site va vor mentine in top o foarte lunga perioada de timp.

Random Posts:

Be Sociable, Share!