Care sunt cele mai comune sisteme de operare pentru telefon?

0 Shares
0
0
0

Google Android

Android-logo Sistemul de operare Android este cel mai des intalnit, deoarece este echipat in prezent pe 80% din smartphone-uri. Interfata oferita de Google este foarte fluida si usor de personalizat.

Multe servicii sunt integrate pe toate telefoanele inteligente, inclusiv acest sistem de operare, inclusiv Google PlayStore, care va va permite sa accesati mai mult de 1,5 milioane de aplicatii.

De exemplu, smartphone-urile Samsung sau HTC sunt oferite cu Android. Daca aveti probleme cu telefonul este important sa mergeti de fiecare data la un service telefoane.

Apple iOS

ios-logoI’OS este unic pentru Apple si este disponibil numai pe iPhone, spre deosebire de Android, care este prezent la mai multi producatori. Interfata oferita de Apple este foarte usor de utilizat si foarte fluida, motiv pentru care este foarte populara pentru consumatori. IOS este foarte bine adaptat si optimizat pentru iPhone si totul se face pentru ca lucrurile sa fie usor de utilizat. Si aici, peste 1.3 milioane de aplicatii sunt disponibile pe AppStore.

Windows Phone de la Microsoft

Acest nume este probabil mai familiar, deoarece este acelasi sistem care echipeaza majoritatea calculatoarelor. Cu toate acestea, sistemul de operare Windows Phone este mult mai putin cunoscut pe telefoanele mobile, chiar daca ofera o interfata foarte intuitiva.

Aplicatiile de pe Windows Phone Store sunt mult mai putin numeroase decat cele de pe cele doua sisteme anterioare cu aproximativ 300 000 de aplicatii.

BlackBerry Blackberry OS

BlackBerry OS este specific BlackBerry, ca in cazul iOS cu iPhone. Acest sistem de operare este foarte diferit de celelalte, incluzand o interfata mult mai bazica pe smartphone-uri, cu tastaturi axate pe mesajele BBM. O platforma numita BlackBerry App World este, de asemenea, disponibila pentru a descarca aplicatii (doar o suta de

Criteriul 3: Ce dimensiune pentru ecranul smartphone-ului dvs.?

Astazi, cand doriti sa cumparati un nou telefon, ne gandim la dimensiunea ecranului pe care dorim sa o avem. Trendul este destul de mare, dar depinde din nou de folosirea pe care doriti sa o faceti. Unii oameni prefera ecranele cu dimensiuni standard pentru a putea utiliza telefonul smartphone cu o singura mana, iar altele sunt mai mult pentru ecrane suficient de mari pentru o vizibilitate mai buna si pentru o utilizare mai intensa a tuturor functiilor.

Ecrane mai mici de 4 inci

Aceste ecrane sunt, in general, intre 3 si 4 centimetri au fost de mult timp populare cu consumatorii prin confortul lor de utilizare intr-o singura mana. Desi tendinta este pentru ecrane mari, acestea sunt inca o dimensiune buna pentru a vizualiza fotografii si clipuri video si pentru a utiliza diferitele caracteristici si aplicatii ale telefonului mobil.

Ecrane intre 4 si 5 inci

Aceasta dimensiune a ecranului este cea mai raspandita pe piata smartphone-urilor, cu o dimensiune care este in mare parte de 4,5 inci. Consumatorii aleg din ce in ce mai mult aceasta dimensiune pentru a putea profita din ce in ce mai mult tehnologiile oferite de aceste smartphone-uri. In plus, utilizarea este destul de intuitiva si practica, desi unii vor avea mai multe probleme in a le folosi cu o singura mana. De exemplu, iPhone 6 are un ecran de 4,7 inch.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…

BlogReview Sony Xperia 10

Dat fiind faptul ca avem atat de multa nevoie de ele in viata noastra de zi cu zi,…