Beneficiile dietei Rina in viata noastra

0 Shares
0
0
0

Ce este dieta Rina sau dieta de 4 zile?

Dieta de 4 zile, denumita in mod obisnuit si dieta celor 90 de zile sau dieta Rina este una dintre acele diete care castiga rapid popularitate, insa carui fapt se datoreaza acest lucru? Cu ajutorul acestei cure de slabire, dieta Rina- retete, oricine poate slabi intr-un mod eficient si foarte sanatos, pe parcursul mai multor luni.

Este timpul pentru o schimbare

Toate dietele si curele de slabire promit in mare parte acelesi lucruri: sa pierzi in greutate rapid si sa te simti foarte bine. Totusi, stiinta si experientele personale ale celor care le incearca tind sa difere. Exista o multime de diete despre care foarte multi asa-zisi experti promit sa faca minuni si sa arda grasimile, insa de cele mai multe ori, kilogramele vor fi dublate la un timp dupa incheierea curei de slabire.

Efectul yo-yo al multor diete este cea mai mare problema cu care se confrunta oricine vrea sa scada in greutate cu ajutorul programelor nutritionale.

Una dintre acele diete care au rezistat de-a lungul timpului si au castigat popularitate printre oameni si specialistii din domeniul sanatatii, este dieta Rina. Aceasta este una dintre acele diete care care este recomandata de catre cardiologi si nutritionisti, datorita avantajelor care se vad pe termen lung.

Stiinta din spatele dietei Rina

Dieta de 4 zile sau dieta Rina poate fi urmata de toti cei care isi doresc sa traiasca o viata sanatoasa si placuta, urmand modul de a manca al atletilor. Cu alte cuvinte, dieta Rina nu are restrictii adevarate: poti servi un burger, o pizza, tort si multe alte delicii, atata timp cat se respecta anumite reguli in privinta alimentelor care vor fi servite si timpul potrivit pentru fiecare masa in parte.

Din punct de vedere stiintific, dieta Rina se concentreaza asupra incapacitatii umane de a procesa simultan mai multe tipuri de alimente. Multe dintre problemele digestive sau alte probleme ulterioare de sanatate provin din faptul ca amestecam diferite tipuri de alimente intr-o singura portie sau mancam diferite categorii de alimente in aceeasi zi.

Acesta este si motivul pentru care dieta Rina disociaza alimentele.

Cum se implementeaza dieta Rina?

Dieta Rina se bazeaza pe un principiu relativ simplu: mancati patru tipuri de alimente principale, un anumit tip in fiecare zi, intr-un ciclu de patru zile care se repeta pentru o perioada de 90 de zile.

Diferenta dintre aceasta dieta si altele este ca nu se pierd 30 de kilograme pe saptamana, ci pe parcursul a trei luni. De fapt, poate fi considerata un nou stil de viata, de alimentatie, care iti pregateste si intareste metabolismul.

Exista anumite principii de care trebuie sa se tina cont si anume:

  • Indiferent de grupa de alimente care trebuie consumata intr-o zi, este o regula faptul ca micul dejun trebuie sa contina doar fructe si legume. Chiar daca pare ciudat, fructele ajuta ca sistemul digestiv sa functioneze in mod corespunzator.
  • Este necesar sa se consume cele trei mese in anumite intervale orare si trebuie sa ai o evidenta a preparatelor pe care le mananci. Astfel, micul dejun trebuie servit intre ora 7 si 11, pranzul intre 12 si 14, iar cina intre ora 18 si 20. Nu e recomandat ca intre cele trei mese sa se ia gustari.
  • In cele 90 de zile de dieta, trebuie ca cina sa fie jumatate din cantitatea servita la pranz
  • Trebuie consumata cat mai multa apa si este recomandat sa se faca exercitii cardio cel putin o data la doua zile.
0 Shares
You May Also Like