Utilizări pentru software-ul de monitorizare a prețurilor despre care nu știai

0 Shares
0
0
0

Când vorbim despre monitorizarea prețurilor într-un magazin online, obișnuim să vorbim despre ideea de stabilire a prețurilor dinamice, o strategie care este implementată din ce în ce mai mult de companiile de comerț electronic, permițându-le să-și optimizeze prețurile în funcție de situația pieței din acel moment.

Pentru a realiza aceste tipuri de strategii, tehnologia este un pilon fundamental. Datorită tehnologiei, tot felul de acțiuni pot fi monitorizate și automatizate prin intermediul software-ului de stabilire a prețurilor.

Există multe tipuri diferite de software de stabilire a prețurilor pe piață, printre care le poți găsi pe cele care monitorizează prețurile concurenților și altele care oferă o gestionare completă a afacerii. Astfel, la fel ca în cazul PriceVent, poți găsi diferite opțiuni care se adaptează nevoilor tale, iar controlul asupra afacerii devine simplu, clar și, mai presus de toate, util.

În general, sunt mulți factori în legătură directă cu acțiunile întreprinse în ceea ce privește strategia de stabilire a prețurilor printre care stocul de produse, canalele de distribuție și acțiunile de marketing.

Monitorizarea stocului

O strategie adecvată de stabilire a prețurilor trebuie să utilizeze inventarul magazinului pentru a ști când și cât să compenseze pentru ajustarea prețului unui produs. Prin urmare, un instrument de stabilire a prețurilor ar trebui, de asemenea, să ia în considerare acest factor ca o informație adăugată în cadrul analizei sale.

În companiile și magazinele de comerț electronic cu cataloage foarte largi (cum ar fi un supermarket, de exemplu, sau o afacere online care oferă produse de larg consum într-un număr mare de versiuni, cum ar fi o parfumerie sau o farmacie), urmărirea numărului de unități disponibile poate fi o sarcină destul de complicată.

Datorită acestei „secțiuni” a software-ului de stabilire a prețurilor, este mai mult decât posibil să menții actualizată baza de date a produselor și lista stocurilor din depozite. De asemenea, poți face predicții în ceea ce privește vânzările și veniturile după efectuarea acțiunilor de modificare a prețului pe baza cantității pe care o ai la dispoziție pentru fiecare referință din catalog.

Monitorizarea distribuției și a prețurilor acesteia

O altă caracteristică a comerțului online este că permite alăturarea intereselor mai multor companii pentru a obține un beneficiu comun. Acest fapt pentru afacerile online, este la ordinea zilei, permițându-le să genereze o rețea de distribuitori digitali care își pot vinde produsele în schimbul comisionului, marjei de profit sau acordului pe care îl consideră convenabil.

Datorită instrumentului de stabilire a prețurilor – și în legătură cu monitorizarea stocurilor – poți estima câte unități vor vinde fiecare dintre colaboratorii tăi, împreună cu numărul de unități disponibile care le-a mai rămas. Anticiparea comenzilor viitoare te va ajuta să fii pregătit cu stocul de care ai nevoie și să eviți orice întrerupere a vânzărilor.

În orice caz, lucrul cu adevărat interesant aici este că, instrumentului de stabilire a prețurilor, îți oferă posibilitatea să monitorizezi prețurile la care distribuitorii tăi vând produsele și serviciile pe care tu le-ai oferit.

După cum poți observa, softul de monitorizare a prețurilor te poate ajuta să alegi o abordare cu o perspectivă mult mai largă asupra diferitelor aspecte ale afacerii tale. Totul ține de câte date primești și cum le interpretezi. Lasă-i pe cei de la PriceVent să-ți furnizeze cât mai multe date, iar tu asigură-te că le interpretezi în cel mai util mod posibil.

 

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…