Ce caracteristici are Android Oreo?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care detineti un smartphone sau o tableta Android, este posibil ca sistemul de operare al dispozitivului sa fie Android Oreo. De la o durata de viata imbunatatita a bateriei, performante mai bune, securitate sporita si alte functii, acest sistem de operare are absolut totul.

In randurile care urmeaza, puteti descoperi unele dintre cele mai interesante caracteristici pe care le ofera Android Oreo pentru un smartphone sau pentru o tableta.

  1. PIP (Picture in Picture)

PIP sau Picture-in-Picture este una dintre cele mai bune caracteristici pe care o ofera Android Oreo. Aceasta caracteristica va permite sa efectuati mai multe sarcini. De exemplu, puteti raspunde la un e-mail sau chat in timp ce vizionati un videoclip. Videoclipul va fi redus la minimum si va continua sa ruleze in timp ce utilizati alte aplicatii.

  1. Optimizari ale sistemului de operare

Android Oreo poate face minuni in imbunatatirea vitezei telefonului. Pornirea telefonului dvs. va dura mult mai putin timp decat inainte cu noul sistem de operare. De asemenea, un alt amanunt foarte interesant de amintit este acela ca aplicatiile se vor incarca mai repede decat inainte.

  1. Apasati pentru a mentine caracteristica

Nu mai trebuie sa copiati ceva si sa-l inserati intr-o alta aplicatie. Android Oreo are acum puterea de a analiza textul si de a detecta aplicatia potrivita pentru textul pe care l-ati copiat. De exemplu, puteti copia o adresa si va aparea imediat in Google Maps.

  1. Completarea automata cu Android Oreo

Functia de completare automata Android Oreo va poate face lucrurile mai simple. Aceasta caracteristica este prezenta si in Nougat, dar Oreo face procedura mult mai simpla si mai usor de realizat. Puteti utiliza aceasta caracteristica si pe o serie de aplicatii terte.

  1. Gesturi imbunatatite

Android Oreo imbunatateste controlul gesturilor aplicatiilor dvs. Desenarea unui C pe ecran va va deschide meniul de contacte instantaneu. In modul de asteptare, trebuie doar sa desenati o scrisoare si aplicatia pe care doriti sa o deschideti va aparea instantaneu!

  1. Activare automata Wi-Fi

Aceasta noua functie comuta automat Wi-Fi-ul tabletei sau al telefonului. Acest lucru va va permite sa va conectati Wi-Fi la tableta sau telefon instantaneu, fara a fi nevoie sa il porniti manual. Pentru a utiliza aceasta caracteristica, selectati Retea si Internet> Wi-Fi> Preferinte Wi-Fi.

Porniti setarea si acum tableta sau telefonul dvs. va detecta retelele cunoscute se va conecta atunci cand se va afla in aria retelelor respective. Acest lucru va permite sa reduceti utilizarea datelor utilizand automat Wi-Fi.

  1. Securitate imbunatatita folosind Google Play Protect

Securitatea mobila este una dintre cele mai importante caracteristici ale unei retele mobile. Cu Google Play Protect, telefonul si aplicatiile dvs. vor fi scanate constant pentru a elimina orice amenintari si virusi. Aceasta aplicatie are capacitatea de a scana 50 de milioane de aplicatii pe zi si de a sterge oricare dintre ele din receptor.

  1. Calitate mai buna a sunetului

Oreo ofera o calitate a sunetului amplificata pentru cei care utilizeaza Bluetooth. Noua tehnologie audio va imbunatati aplicatiile care necesita „Performanta ridicata” si „Latenta redusa.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai interesante caracteristici pe care Android Oreo le ofera tabletelor si smartphone-urilor. Cat despre tabletele si smartphone-urile care pot veni cu acest sistem de operare, se stie faptul ca acestea sunt scoase pe piata de catre producatori care vin mereu in intampinarea utilizatorilor cu dispozitive Android.

Discutam aici despre Samsung, care are si tablete si smartphone-uri Android. La fel este si Huawei, un producator care are atat tablete cat si smartphone-uri cu acest sistem de operare. Exista si alti producatori cum ar fi Lenovo, care au tablete Android, iar acestea sunt doar cateva exemple.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…