Tipul de structura de afaceri pe care il alegeti va avea un impact asupra raspunderii personale, a birocratiei si a costurilor initiale. Structura potrivita pentru afacerea dumneavoastra va va ajuta, de asemenea, sa va atingeti mai usor obiectivele viitoare.
Sa aruncam o privire asupra unora dintre principalele tipuri de societati si a beneficiilor acestora, astfel incat sa puteti decide care este cea mai potrivita pentru dumneavoastra.
Tipuri de companii
Exista mai multe tipuri diferite de companii. Unele dintre cele mai comune sunt:
Intreprinderea individuala – Aceasta este atunci cand sunteti singurul proprietar. Sunteti responsabil pentru plata propriilor impozite, precum si pentru mentinerea unui sistem contabil separat.
Parteneriat – Aceasta este situatia in care impartiti proprietatea cu o alta persoana sau cu un grup de persoane. Sunteti responsabil pentru plata propriilor impozite, precum si pentru mentinerea unui sistem de contabilitate separat.
Societate cu raspundere limitata – Aceasta este un hibrid intre un parteneriat si o corporatie. SRL-urile sunt potrivite pentru intreprinderile care au nevoie de avantajele atat ale unui parteneriat, cat si ale unei corporatii. Sunteti responsabil pentru plata propriilor impozite, precum si pentru mentinerea unui sistem de contabilitate separat.
Corporatie – Atunci cand infiintati o corporatie, creati un nou tip de entitate juridica. Acest lucru inseamna ca proprietarii, actionarii, directorii si administratorii sunt separati din punct de vedere juridic de companie. Sunteti responsabil pentru plata propriilor impozite, precum si pentru mentinerea unui sistem contabil separat.
Beneficii ale infiintarii unei companii
– Economii de costuri. Infiintarea unei companii este adesea mai ieftina decat alte modele de afaceri.
– Economii fiscale. Puteti plati mai putine impozite prin infiintarea unei societati.
– Acces la finantare. Bancile si investitorii sunt mai dispusi sa acorde imprumuturi companiilor decat persoanelor fizice.
– Angajarea de personal. Daca angajati, trebuie sa platiti impozite iar daca functionati ca intreprinzator individual, nu trebuie sa platiti aceste impozite.
– Protejarea proprietatii dumneavoastra intelectuale. Puteti depune brevete, marci comerciale si drepturi de autor in numele companiei dumneavoastra. Acest lucru inseamna ca, daca cineva va da in judecata compania pentru aceste drepturi de proprietate intelectuala, nu se poate indrepta impotriva bunurilor dumneavoastra personale.
– Branding de angajator. Daca decideti sa angajati contractori, infiintarea unei companii va poate ajuta sa va marcati ca o afacere serioasa.
– Cultura companiei. Daca doriti sa creati o cultura de companie cu valori si obiective, infiintarea unei companii este o modalitate de a face acest lucru.
– Extinderea afacerii dumneavoastra. Cu toate beneficiile infiintarii unei companii, nu exista niciun motiv pentru a nu o face!
Atunci cand incepeti o afacere, va trebui sa optati pentru servicii infiintare firme iar infiintarea unei companii are multe beneficii. Infiintarea unei societati va permite sa accesati mai usor finantarea, sa accesati mai multe investitii, sa platiti mai putine taxe, sa va protejati bunurile personale de creditori si sa va protejati proprietatea intelectuala. Infiintarea unei companii poate fi complicata, dar nu trebuie sa fie.
Daca urmati pasii descrisi in acest articol, ar trebui sa puteti da sens procesului. In prezent exista foarte multe solutii in ceea ce priveste infiitarea unei firme si va trebui doar sa va informati pentru a lua decizia potrivita.