Avantaje și dezavantaje ale protezelor dentare flexibile

0 Shares
0
0
0

Unul dintre cele mai bune lucruri în privinţa stomatologiei moderne este că oferă o mulțime de opțiuni pentru dinții falși. Totuși, când vine timpul să luați o decizie, acest lucru se poate dovedi mai frustrant decât vă așteptaţi. Cum decizi care este cea mai bună opțiune de dinți falși? Pentru a înlocui câțiva dinți lipsă, unele dintre cele mai bune opțiuni sunt implanturile dentare, protezele parțiale tradiționale și protezele flexibile.

În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra unei opțiuni despre care poate nu ați auzit: protezele dentare flexibile. Ce sunt? Pentru cine sunt potrivite? Vă vor face zâmbetul să arate natural?

Diferenta dintre protezele dentare traditionale si flexibile, dintii falsi partiali

Dinții falși tradiționali sunt fabricați din materiale rigide. Protezele parțiale tradiționale sunt realizate dintr-un acrilic roz pentru gingii, cu dinți falși atașați și metal pentru a ajuta la menținerea lor în loc. Sunt concepute pentru a încerca să rămână discrete. Cu toate acestea, au metal în interior, ceea ce le face mai rigide și poate nu întotdeauna vor avea un aspect natural.

Protezele parțiale tradiționale încă sunt o opțiune convenabilă și accesibilă. De asemenea, oferă beneficiile tradiționale ale dinților falși, cum ar fi umplerea golurilor, mestecatul natural și păstrarea dinților naturali la locul lor.

Diferența dintre protezele dentare flexibile mai moderne și opțiunile tradiționale este că versiunea flexibilă este realizată din materiale plastice mai moi. Acest lucru oferă o serie de beneficii pe care mulți pacienți le preferă față de opțiunea tradițională, dar și câteva provocări noi.

Avantajele protezelor dentare flexibile

Sunt confortabile. Pentru persoanele care nu folosesc proteze dentare, acestea sunt o opțiune mai confortabilă pentru dinții falși. Sunt făcute la comandă, ușoare și flexibile. Acest lucru poate face perioada de ajustare mult mai ușoară.

Sunt o soluție durabilă. Protezele tradiționale sunt mai predispuse la fisuri și alte probleme, deoarece sunt fabricate din materiale mai rigide.

Materialul flexibil face ca dinții falși să aibă un aspect mai natural. Nu există metal pentru care să vă faceți griji că se va vedea, iar materialul roz pentru gingii tinde să pară mai natural decât protezele parțiale tradiționale.

Nu există metal. Din nou, acest lucru le face să pară mai naturale. De asemenea, înseamnă că persoanele cu alergii la metale pot folosi proteze dentare din silicon în siguranță.

Sunt ușor de proiectat pentru pacient. Procesul de proiectare a protezelor dentare flexibile personalizate durează mai puțin timp.

Dezavantajele protezelor dentare flexibile

Cel mai mare dezavantaj pentru pacienţi al acestor dinți falși parțiali este că materialul flexibil este mai predispus la creșterea bacteriilor la suprafață. Acest lucru poate fi depășit cu o îngrijire minuțioasă și adecvată a protezelor parțiale.

Sau poate ar trebui să luați în considerare implanturile dentare… Medicul dentist este cel care vă poate ajuta să luaţi decizia cea mai bună.

În concluzie, protezele dentare flexibile sunt o decizie excelentă pentru multe persoane cu dinți lipsă. Acestea vă vor păstra zâmbetul natural, vă vor ajuta să vă simțiţi mai încrezător și vor împiedica dinții rămași să se deplaseze în gură.

0 Shares
You May Also Like