Sfaturi pentru fotografii de nunta reusite

0 Shares
0
0
0

Sunteti un fotograf de nunta? Aici sunt sfaturi tehnice de fotografie cu privire la pregatirea, materiale, sfaturi si trucuri pentru a nu pierde fotografiile. Domeniul foto nunta este unul dintre cele mai complexe si de aceea fotografiile de nunta trebuie tratate mai special decat alte fotografii.

Protagonistii isi vor dori sa iasa perfect in aceste imagini care imortalizeza momentul nuntii lor, deci nu aveti cum sa dati rateuri cu aceste imagini. O alta chestiune la fel de importanta este si faptul ca oamenii isi doresc poze editate cat mai bine, deci fotograful de nunta trebuie sa stie si sa editeze sau macar sa lucreze cu o persoana care se pricepe.

Faceti cunostinta cu mireasa si mirele

La inceput, trebuie sa discutati cu mirii pentru a afla asteptarile lor si programul de nunta: locul ceremoniei, locul aperitivului si cina, oamenii care nu trebuie ratati, momentele cheie care nu trebuie ratate . Trebuie, de asemenea, sa ne intrebam: noaptea doresc fotografii dinamice, fotografii portret sau ambele?

Puteti sa le cereti sa va arate exemple de fotografii pe care le doresc si pe cele care nu le plac deloc. In timpul acestui pas, asigurati-va ca stiti cum sa evitati dezamagirile. Notati totul pe o bucata de hartie, astfel incat sa nu uitati ziua cea mare.

Materialul

Nu uitati nimic! Dotati camera foto, trepiedul, blitul cu difuzor, bateria, cartelele de memorie de rezerva si un laptop daca doriti sa descarcati si sa va verificati fotografiile. Ia un obiectiv de 35-70mm pentru scene in aer liber, care va va permite sa luati scene cu unghi larg, precum si imagini detaliate. De asemenea, retineti un obiectiv cu deschidere mare, cu deschidere de 50mm sau 80mm la F1.8 sau 2, pentru portrete si scene interioare.

Idealul, pentru a evita posibilele defectiuni, este sa aveti rezerve. In plus, va va economisi timp, deci nu trebuie sa schimbati lentilele la fiecare cinci secunde.

O persoana apropiata care sa va ajute

Daca nu sunteti parte a familiei, obtineti ajutor de la o ruda a mirelui si mirelui, pentru a fotografia toti membrii importanti ai familiei si pentru a fotografia portrete.

Fotografiati pregatirile

Pregatirile pentru nunta sunt amintiri minunate. Sesiunea de coafura, imbracarea rochiei, asteptarea mirelui, mirele care cauta buchete de flori, inele de nunta etc. Urmati mirele inainte de ceremonie si trageti cadre bune. Aveti grija de baterie si incercati sa aveti mai multe de rezerva in timpul sedintelor foto. Nimic nu este mai deranjant decat sa ramaneti fara baterie.

Fotografiati rochia alba

Trebuie sa setati corect expunerea pentru a lua rochia de mireasa. Alegeti o masura ponderata a expunerii si concentrati-va pe rochie. Daca scena nu are luminozitate, supraexpune sau expune la + -1IL. Apoi verificati cu histograma ca sunteti bine expus.

Utilizati modul bracketing

Acesta este un alt mod de a evita sa fie suprasolicitat sau expus. Acest mod va va permite sa faceti o fotografie cu expuneri diferite. Setati optiunea in functie de numarul de expuneri dorite. Nu exagerati deoarece ocupa spatiu si timp.

O alta recomandare este sa salvati totul pe carduri de memorie.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…