Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Masajul si sarcina – Masajul prenatal

Blog , November 28, 2017

Masajul terapeutic a fost folosit de secole pentru a imbunatati sanatatea generala, pentru a reduce stresul si pentru a usura tensiunea musculara. Masajele in timpul sarcinii au primit adesea raspunsuri ambivalente din partea comunitatii de sanatate cu privire la siguranta si scopul lor.

Cercetarile moderne au aratat ca terapia de masaj prenatala poate fi un ingredient instrumental in ingrijirea prenatala a femeilor si ar trebui sa fie luata in considerare cu atentie. Desi cele mai multe institutii de formare a masajului invata terapia de masaj pentru femeile gravide, cel mai bine este sa gasesti un terapeut de masaj certificat in masajul prenatal.

APA lucreaza cu anumiti terapeuti de masaj care sunt instruiti sa lucreze cu femeile insarcinate, dar este inca important sa ne intrebam despre calificari. Pentru masaj prenatal de calitate, acceseaza Mobilemassage.ro.

Masaj si sarcina: Beneficii ale masajului prenatal

Studiile arata ca terapia de masaj efectuata in timpul sarcinii poate reduce anxietatea, poate diminua simptomele depresiei, poate ameliora durerile musculare si durerile articulare si poate imbunatati rezultatele muncii si sanatatea nou-nascutului. Masajul de terapie raspunde nevoilor diferite prin tehnici variate, dintre care unul este numit Masaj suedez.

Masajul suedez vizeaza relaxarea tensiunii musculare si imbunatatirea circulatiei limfatice si a sangelui prin presiune usoara aplicata grupurilor musculare ale corpului. Masajul suedez este metoda de masaj recomandata in timpul sarcinii, deoarece se adreseaza multor disconforturi comune, asociate schimbarilor circulatorii cauzate de schimbarile hormonale.

Reglarea hormonilor

Studiile efectuate in ultimii 10 ani au aratat ca nivelurile hormonale asociate relaxarii si stresului sunt modificate semnificativ atunci cand terapia cu masaj este introdusa in ingrijirea prenatala a femeilor. Acest lucru duce la reglarea dispozitiei si imbunatatirea sanatatii cardiovasculare.

La femeile care au primit masaje bi-saptamanal timp de numai cinci saptamani, hormonii cum ar fi norepinefrina si cortizolul (hormoni asociati cu stresul) au fost redusi, iar nivelele de dopamina si serotonina au crescut (nivelurile scazute ale acestor hormoni sunt asociate cu depresia).

Aceste modificari ale nivelelor hormonale au determinat, de asemenea, mai putine complicatii in timpul nasterii si mai putine cazuri de complicatii ale nou-nascutilor, cum ar fi greutatea la nastere scazuta. Dovezile sugereaza ca exista beneficii pentru sanatate materna si a nou-nascutului atunci cand masajul terapeutic este incorporat in ingrijirea prenatala regulata.

Reducerea umflarii

Edemul sau umflarea articulatiilor in timpul sarcinii este adesea cauzata de reducerea circulatiei si de cresterea presiunii asupra vaselor de sange majore de catre uterul greu. Masajul ajuta la stimularea tesuturilor moi pentru a reduce colectarea de fluide in articulatiile umflate. Acest lucru imbunatateste, de asemenea, eliminarea deseurilor de tesut transportate de sistemul limfatic al organismului.

Imbunatatirea durerii nervoase

Durerea nervului sciatic este experimentata de multe femei la sfarsitul sarcinii, deoarece uterul se sprijina pe muschii din zona pelviana si inferioara. Presiunea uterului se extinde asupra muschilor piciorului superior si inferior, determinandu-i sa se umfle si sa preseze nervii din apropiere.

Terapia prin masaj abordeaza nervii inflamati, ajutand la eliberarea tensiunii din muschii din apropiere. Multe femei au prezentat o reducere semnificativa a durerii nervului sciatic in timpul sarcinii, prin masaj.

 

Random Posts:

Be Sociable, Share!