Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Rochiile specifice stilului victorian!

Blog , February 9, 2018

In timpul inceperii domniei reginei Victoria in 1837, forma ideala a femeii victoriene era un torso lung si subtire accentuata de solduri largi. Pentru a obtine o talie mica si subtire, corsetele au fost stranse si extinse peste abdomen si in jos spre solduri Impreuna cu corsetul a fost o fusta lunga, cu straturi de panza de par de cal  purtate dedesubt pentru a crea plinatatea; punand accentul pe talie mica.

Pentru a contrasta talie ingusta, au fost folosite astfel gaturile mici si drepte. Inca se mai poarta rochii elegante din perioada victoriana.

La jumatatea anilor 1840 au fost vazute rochii de zi cu gatul in forma de V, care au fost acoperite de o Chemise pentru decenta. Latimea fustei s-a largit datorita partii de par de cal, iar fluturasii au fost adaugati pentru accent si decorare.

In anii 1840, manecile prabusite, gatul scazut, in forma de V alungit si fustele mai pline, au caracterizat stilurile de imbracaminte ale femeilor.

La inceputul deceniului, partile laterale ale corsetului s-au oprit la talia naturala si s-au intalnit la un punct din fata.

Manecile din corseturi au fost stranse la varf, datorita lui Mancheron, dar s-au extins in jurul zonei dintre cot si inainte de incheietura mainii. De asemenea, a fost plasat initial sub umar; acest lucru a limitat miscarile bratului.

Drept rezultat, la mijlocul deceniului au fost vazute manecile care au iesit din cot in forma de palnie, necesitand ca lenjeria de corp sa fie purtata pentru a acoperi bratele inferioare.

Din anul 1847 latimea fustelor a crescut, datorita introducerii crinolinei de par de cal, devenind un simbol al statutului de avere.

Straturi suplimentare de flounces si petticoas, au subliniat, de asemenea, plinatatea acestor fuste largi. In conformitate cu talie ingusta, totusi, fustele au fost atasate de corse,t folosind pliuri foarte stranse .Acest lucru a servit ca element decorativ pentru o fusta relativ simpla. Stilul anilor 1840 a fost perceput ca fiind conservator si “gotic” in comparatie cu flamboyance-ul anilor 1830.

In 1850 manecile s-au largit la cot, iar corseturile s-au incheiat la talia naturala. Fuste au crescut si au fost subliniate in continuare prin adaugarea de flounces.

La acea vreme printesa Albert de Broglie poarta o rochie de seara albastra de matase cu dantela delicata si ornamente de panglica. Parul ei este acoperit cu o brida pura taiata cu noduri de panglica albastra. Isi poarta un colier, cercei si bratari in fiecare incheietura.

In 1856, fusta s-a extins si mai mult, creand o forma de cupola, datorita inventarii primei crinoline. Scopul crinolinei a fost acela de a crea o silueta artificiala de clepsidra prin accentuarea soldurilor si formarea unei iluzii a unei talii mici impreuna cu corsetul. Crinolina a fost construita prin imbinarea unor benzi metalice subtiri pentru a forma o structura circulara care sa poata sustine numai latimea mare a fustei.

Acest lucru a fost posibil prin tehnologia care permitea transformarea fierului in otel, care ar putea fi apoi tras in fire fine. Desi adesea ridiculizati de jurnalisti si caricaturisti ai timpului, in timp ce crinolina sa umflat in dimensiuni, aceasta inovatie a eliberat femeile de greutatea masiva a rociilor si a fost o optiune mult mai igienica.

Intre timp, inventia de coloranti sintetici a adus noi culori la articolele de imbracaminte, iar femeile au experimentat culori stralucitoare si luminoase. Inovatiile tehnologice din anii 1860 au oferit femeilor libertate in alegeri.

Random Posts:

Be Sociable, Share!