In momentul in care vrei sa iti cumperi un laptop, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte foarte importante, care te vor ajuta sa alegi echipamentul ideal pentru tine si pentru nevoile tale.
In primul rand, ar trebui sa stii daca ai nevoie de un echipament pe care sa il folosesti in interes personal sau in interes profesional, pentru ca astfel vei putea stabili cat de performant va trebui sa fie echipamentul de care ai nevoie.
Odata trecut acest prim hop, va trebui sa iti stabilesti un buget pentru achizitionarea laptopului, si sa iti indrepti atentia spre acele laptopuri care se incadreaza in suma de bani pe care o ai la dispozitie. Vei putea opta pentru modele de laptopuri noi, daca vei avea un buget mare la dispozitie, sau vei putea opta pentru laptopuri refurbished sau second hand, in cazul in care bugetul pe care il ai la dispozitie nu este unul foarte mare.
Ei bine, tinand cont de aceste aspecte, cu siguranta iti vei cumpara un laptop care sa faca fata tuturor cerintelor tale, insa trebuie sa ai mare grija referitor la modul in care vei utiliza echipamentul, pentru ca acesta sa nu se blocheze.
Sunt o multime de utilizatori de laptopuri care se plang de faptul ca echipamentul pe care il detin se blocheaza din ce in ce mai des, din diferite motive, pe care le vei putea afla in cele ce urmeaza.
In primul rand, trebuie specificat faptul ca laptopurile se blocheaza datorita faptului ca se infierbanta foarte tare in momentul in care functioneaza. Acest lucru poate fi cauzat de faptul ca acel ventilator laptop din dotarea echipamentului este atat de plin de praf, incat nu mai poate functiona la capacitate maxima.
In aceasta situatie, mai intai de toate se impune curatarea de praf a ventilatorului, dupa care in cazul in care acesta nu mai functioneaza la capacitate maxima, sau nu mai functioneaza deloc, se impune inlocuirea sa. Chiar si un cooler pentru laptop ar fi util in aceasta situatie, pentru ca are rolul de a ajuta foarte mult la prevenirea supraincalzirii echipamentului.
Un alt motiv datorita caruia se blocheaza laptopurile, este faptul ca ele sunt infectate cu tot felul de virusi. Trebuie avuta mare grija la acele mailuri primite, dar si la click-urile date pe tot felul de reclame, pentru ca un singur click poate infecta echipamentul. Cu siguranta, in cazul in care laptopul nu are un program antivirus instalat, acesta va fi si mai tare predispus infectarii cu virusi.
Un alt motiv intemeiat care poate determina echipamentul sa se blocheze in momentul utilizarii, este faptul ca spatiul de stocare al acestuia este aproape plin. Cu cat acest spatiu de stocare se ocupa mai mult, cu atat echipamentul va incepe sa functioneze mai greu.
Memoria RAM are si ea un rol foarte important, astfel ca in cazul in care atunci cand ruleaza mai multe aplicatii, laptopul incepe sa se blocheze, este posibil ca memoria RAM sa fie insuficienta. In aceasta situatie se poate completa memoria RAM, prin cumpararea unei placute de memorie RAM.
Asadar, acestea ar fi doar cateva dintre cele mai des intalnite cauze care pot determina laptopurile sa se blocheze in momentul utilizarii, insa cu siguranta aceste echipamente se pot bloca si din cauza altor motive.