La ce foloseste un hangar

0 Shares
0
0
0

Un hangar este o cladire ce are ca destinatie adapostirea aeronavelor sau a navelor spatiale. Acesta este format dintr-un acoperis care a fost inaltat pe stalpi si mai multe deschideri in laterale. In mod frecvent, hangarele sunt facute din metal, dar uneori mai sunt construite si din alte materiale cum ar fi lemnul si cimentul.

Hangarele sunt folosite pentru protejarea de diversi factori externi, dar si pentru repararea, fabricarea, inmagazinarea si asamblarea diverselor masinarii care stau adapostite in hangar. Un hangar a fost utilizat pentru prima data de Carl Rickard Nyberg care a inmagazinat prototipul Flugan creat de el.

In anul 1909, Louis Bleriot a aterizat intr-o ferma in Franta de nord, impingand monoplanul sau intr-un grajd. In momentul acela, Bleroit era in cursa pentru a fi primul om care a traversat Canalul Manecii intr-o aeronava care era mai grea decat aerul.

Dupa acest eveniment, Bleriot a chemat o firma ce a purtat numele de REIDsteel dupa care a ordonat construirea a trei hangare. Fratii Wright si-au construit avionul intr-un hangar de lemn in Carolina de Nord, iar dupa ce au terminat proiectul si constructia Wright Flyerului – in Ohio – fratii Wright s-au intors in Kill Devil Hills si au gasit hangarul distrus.

Dupa acest episod, cei doi frati au construit un laborator in locul hangarului in timp ce asteptau livrarea Flyerului. Hangarele pot fi utilizate pentru a proteja avioanele de factorie externi ca ploaie, vant ori furtuna, de atacurile inamicilor sau sunt folosite doar pentru depozitarea avioanelor cand acestea nu sunt folosite sau daca se afla in reparatii. In unele situatii, hangarele sunt utilizate pentru a ascunde aeronavele de satelite sau avioane de spionaj.

Hangarele pentru dirijabile

In cazul hangarelor pentru dirijabile, acestea sunt, de cele mai multe ori, mai mari si in special in inaltime decat hangarele pentru avioane. O mare parte din primele dirijabile utilizau hidrogenul pentru a pluti in aer, iar din acest motiv aveau nevoie de un hangar pentru a fi protejate de fulgere, iar scopul era sa nu provoace o explozie generate de gaz.

Hangarele pentru dirijabile prezentau riscul unei mari explozii, de aceea majoritatea hangarelor pentru dirijabile care erau alimentate cu hidrogen ofereau adapost doar pentru una sau doua masini de acest tip. In present sunt diverse firme care fabrica la comanda hangare ce pot fi utilizate in diverse scopuri.

Astfel, sunt hangare metalice, semicirculare, autoridicatoare si hangare acoperite cu panouri fotovoltaice. Ridicarea si montajul lor se executa intr-un timp foarte scurt. Constructiile metalice tip hangar semicircular se gasesc in diferite marimi.

Astfel, avem hangare cu latime cuprinsa intre 6 si 30 m, inaltime cuprinsa intre 3 si12 m, iar lungimea este in functie de cat doreste clientul. Aveti grija sa alegeti o firma specializata pentru executarea lucrarilor ca la carte.

0 Shares
You May Also Like