Despre deratizare si dezinfectie

0 Shares
0
0
0

Exista numeroase servicii de deratizare birouri, hoteluri si restaurante  si aceste servicii intra in categoria DDD –  dezinfectie, dezinsectie si deratizare. Cand cineva din familia ta a avut o raceala sau o gripa, arunci toate obiectele din camera pacientului in cosul de rufe?

„Parintii vor spune, am spalat casa de sus in jos», dar cred ca e exagereaza“, spune medicul pediatru Alanna Levine, MD, de Tappan, NY. “Concentrati-va pe elementele care conteaza cu adevarat: spatiile comune si suprafetele frecvent atinse.”

Cum sa dezinfectati

Dezinfectarea ar trebui sa faca parte din rutina obisnuita de curatare, indiferent daca cineva acasa sau nu este bolnav.

Verificati eticheta pentru a va asigura ca dezinfectantul functioneaza impotriva virusilor pe care ii vizati, cum ar fi virusurile la rece si gripa, spune Philip Geis, PhD. Este profesor de microbiologie la Universitatea din Florida din Gainesville si consultant pentru multe companii, inclusiv Fortune 500.

Cand utilizati spray-uri dezinfectante, prosoapele de hartie sunt mai bune decat buretii, dar servetelele dezinfectante de unica folosinta au un avantaj.

“Buretii si carpele au tendinta de a raspandi lucrurile in jur”, spune Chuck Gerba, dr. Este profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona din Tucson.

„Cu prosoape de hartie, spray, stergeti si indepartati . Dar atunci cand utilizati un dezinfectant  stergeti suprafata si lasati sa se usuce, pentru ca ofera mai mult timp pentru a ucide organismele. Se lasa un anumit impact rezidual , Spune Gerba. Unele dintre cercetarile sale din trecut au fost finantate de Clorox.

Ganditi-va la elementele pe care le atingeti foarte mult. Lucrurile pe care oamenii le impart sunt mult mai probabil sa raspandeasca germeni, spune Elizabeth Scott, dr. Ea este co-director al Centrului Simmons pentru igiena si sanatatea la domiciliu si comunitate din Boston.

Concentrati-va pe aceste elemente dupa ce cineva a avut o raceala sau gripa:

Telefonul tau. Optzeci la suta din telefoanele din casele care au un copil cu gripa au virusul gripei, potrivit cercetarii lui Gerba. Acestea pot include telefoanele mobile si liniile de teren. “Virusii de gripa si raceala supravietuiesc peste telefoane, oriunde de la cateva ore la cateva zile”, spune Gerba.

Telecomanda. Este unul dintre cele mai atinse si mai putin curatate elemente din casa. “Daca un copil o are in mana sau stranuta in mana si atinge telecomanda, germenii se pot deplasa pe telecomanda”, spune Levine.

Baia. Jumatate din toate robinetele de baie au virusi si gripa atunci cand cineva are o raceala sau o gripa, spune Gerba. “Acestia tind sa se contamineze pentru ca mana ajunge  chiar acolo.” Dati bolnavului propriul prosop de mana, pentru a evita raspandirea bolii printr-un prosop comun, spune Levine. Nu reutilizati cand stergeti (de exemplu, nu stergeti toaleta si apoi chiuveta).

Mese. Mese de bucatarie, mese de cafea, mese de joaca si noptiere, toate tind sa gazduiasca virusi de  raceala si gripa, deoarece sunt adesea atinse si nu sunt sterse suficient de mult, spune Gerba.

Calculatoare. Verificati instructiunile producatorului inainte de curatare. Este posibil sa stergeti tastaturi sau ecrane cu o carpa cu alcool sau un prosop de hartie pulverizat cu dezinfectant.

0 Shares
You May Also Like