Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

De cate tipuri sunt ecografiile cardiace?

Sanatate , July 22, 2019

O ecocardiografie cunoscuta sub numele de ecografie cardiaca sau ecografie la inima utilizeaza unde sonore pentru a produce imagini ale inimii. Acest test comun permite medicului dumneavoastra sa vada bataile inimii si pomparea sangelui. Medicul dvs. poate utiliza imaginile de la o ecocardiografie pentru a identifica bolile de inima.

In functie de informatiile de care are nevoie medicul dumneavoastra, este posibil sa aveti unul din mai multe tipuri de ecocardiografii, pe care le veti descoperi in urmatoarele randuri

Ecocardiografia transtoracica

Aceasta este cel mai frecvent tip de test de ecocardiograma. Este nedureroasa si neinvaziva. “Neinvaziv” inseamna ca nu se face nici o interventie chirurgicala si nu se introduc instrumente in corpul vostru. Acest tip de ecografie implica introducerea pe piept a unui dispozitiv numit traductor.

Dispozitivul trimite undele de sunet speciale, numite ultrasunete, prin peretele toracic catre inima. Urechea umana nu poate auzi undele ultrasunete. Pe masura ce undele de ultrasunet izbesc de structurile inimii, un computer din masina de ecografie le transforma in imagini pe ecran.

Ecocardiografia stresului

Ecografia de stres se face ca parte a unui test de stres. In timpul unui test de stres, va exercitati sau luati medicamentul (dat de medicul dumneavoastra) pentru a face inima sa munceasca din greu si sa bata repede. Un tehnician va folosi un echipament pentru a crea imagini ale inimii inainte de a va exercita si de indata ce ati terminat. Unele probleme cardiace, cum ar fi boala coronariana, sunt mai usor de diagnosticat atunci cand inima lucreaza din greu si bate repede.

Ecocardiografia transesofagiana

Medicul dumneavoastra poate avea dificultati in a vedea aorta si alte parti ale inimii folosind un echipament transtoracic standard. Astfel, el poate recomanda un aparat transesofagian.

In timpul acestui test, traductorul este atasat la capatul unui tub flexibil. Tubul este ghidat in jos in gat si in esofag (pasajul care duce de la gura la stomac). Acest lucru va permite medicului sa obtina imagini mai detaliate ale inimii.

Ecocardiografia fetala

Aceasta ecografie este folosita pentru a privi inima unui copil nenascut. Un medic poate recomanda acest test pentru a verifica un copil pentru probleme cardiace. Cand se recomanda, testul se face de obicei la aproximativ 18 pana la 22 de saptamani de sarcina. Pentru acest test, traductorul este mutat peste burta femeii gravide.

Ecocardiografie tridimensionala

Un aparat tridimensional (3D) creeaza imagini 3D ale inimii. Aceste imagini detaliate arata modul in care inima arata si functioneaza. In timpul ecoului transtoracic, imaginile 3D pot fi luate ca parte a procesului folosit pentru a face aceste tipuri de ecou. Medicii pot folosi ecou 3D pentru a diagnostica problemele cardiace la copii. De asemenea, acestia pot utiliza ecou 3D pentru planificarea si supravegherea chirurgiei valvei cardiace.

Ceea ce trebuie asteptat inainte de ecocardiografie – Ecocardiografie

Ecocardiografia (ecou) se face intr-un cabinet medical sau intr-un spital. Nu sunt necesare preparate speciale pentru majoritatea tipurilor de ecouri. De obicei, se poate manca, se pot consuma lichide si administra orice fel de medicamente ca de obicei. Exceptia este daca este nevoie de o ecografie transesofagiana. Acest test necesita de obicei sa nu mancati si sa nu fie consumate lichide timp de 8 ore inainte de testare.

Daca aveti nevoie de ecografie de stres, poate fi necesar sa luati masuri pentru a va pregati pentru testul de stres. Medicul va va informa despre pasii pe care trebuie sa ii urmati.

Random Posts:

Be Sociable, Share!