Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]
Cum stim cand RAM-ul are probleme?

Cum stim cand RAM-ul are probleme?

Tehnologie , October 23, 2017

Nu va deranjeaza erorile pe care le luati uneori cand sunteti la calculator? Bine nici pe noi nu ne deranjeaza cand se intampla rar, dar nu ti se intampla de multe ori? In vremuri aleatorii? Cu bluescreen-uri?

Daca raspunsul este “da”, este foarte posibil sa aveti o problema de memorie. Memoria defectuoasa, sau memoria RAM, este adesea cauza sindromului de PC blocat, acele erori greu de replicat care te fac sa te uiti la tehnicianul magazinului pentru ca … nimic nu pare sa fie in neregula cu calculatorul. De aceea cand va ganditi sa luati calculatoare second hand fiti cat mai atenti la memoria RAM.

In acest ghid scurt, dar eficient, vom discuta despre simptomele comune ale memoriei defectuoase, precum si despre o serie de programe gratuite de testare a memoriei care va pot ajuta sa va diagnosticati problemele.

Vazand ca un RAM consta doar dintr-o mana de cipuri de memorie Silicon (numita DRAM) lipite pe o placa de circuite mici, memoria calculatorului este de fapt mult mai rezistenta la defecte decat majoritatea celorlalte componente ale computerului

Chipsurile de memorie DRAM sunt testate de producatori inainte de a fi expediate, iar acest lucru elimina practic toate chipsurile “defecte” inainte de vanzare. Cu toate acestea, memoria computerului este, de asemenea, vulnerabila la o varietate de situatii care pot transforma bateriile de lucru de memorie DDR sau SDRAM stricate.

Socul electrostatic de la manipularea necorespunzatoare poate deteriora memoria. Incercati sa evitati sa va magaiati pisica in timp ce instalati noul modul DDR de 1 GB! De asemenea, tensiunile de alimentare sau sursele de alimentare necorespunzatoare pot, de asemenea, sa deterioreze memoria computerului, uneori treptat. Acelasi lucru se poate spune si pentru cresterea tensiunii de memorie daca sunteti overclockat.

Daca computerul este prea plin de praf sau daca este amplasat intr-un mediu umed, contactele dintre modulul de memorie si slotul de memorie pot fi afectate sau corodate. Incalzirea, fie din alte componente, fie din memoria RAM poate provoca, de asemenea, daune treptate.

Evident, manipularea nepasatoare poate deteriora si memoria calculatorului, cauzand pagube fizice placii de circuite sau contactelor. Acesta este unul dintre motivele pentru care sustinem dispersoarele de caldura de memorie – acestea nu prea fac mult in ceea ce priveste racirea placilor DDR, dar ofera un nivel de protectie frumos fata de manipulare.

Un alt factor care trebuie luat in considerare este posibilitatea unor defecte in sloturile de memorie ale placii de baza a computerului. Acestea pot fi deteriorate prin aceleasi mijloace ca cele enumerate mai sus si pot provoca confuzie, deoarece orice modul de memorie conectat intr-un slot defect va parea defect, chiar daca intr-adevar nu este

Din fericire, deoarece memoria moderna a computerului este produsa in mod uniform si are relativ putine puncte de esec in comparatie cu alte componente ale computerului, producatorii sunt in masura sa ofere un sprijin decent in garantie.

Majoritatea marcilor de memorie achizitionate direct de la furnizori precum Corsair, Crucial sau Kingston au o garantie pe viata, in timp ce memoria white box achizitionata de la revanzatori are in mod obisnuit o garantie mai mare decat cele mai multe produse echivalente, in general trei ani.

Random Posts:

Be Sociable, Share!