Care sunt utilizarile ciocanelor pneumatice?

0 Shares
0
0
0

Cuvantul “jackhammer” este folosit in limbile engleza si nord-americana, in timp ce “burghiul pneumatic” este folosit colocvial in alta parte a lumii vorbitorilor de limba engleza, desi, in mod strict vorbind, “burghiu pneumatic” nu este un termen corect fiind vorba de ciocan pneumatic de fapt. Pentru a gasi ciocane pneumatice va invitam pe Zyg.ro.

In Marea Britanie, versiunile electromecanice sunt denumite colocvial ca “Kangos”. Termenul provine de la fostul nume britanic de marca detinut pana acum de uneltele Milwaukee.

Un ciocan portabil de dimensiuni mari este impracticabil pentru utilizarea impotriva zidurilor si pantelor abrupte, cu exceptia unei persoane foarte puternice, deoarece utilizatorul ar trebui sa sustina atat greutatea sculei, cat si sa impinga instrumentul inapoi la locul de munca dupa fiecare lovitura.

O tehnica dezvoltata de muncitori cu experienta este o echipa de doi oameni care depaseste acest obstacol de gravitatie: unul opereaza ciocanul, iar al doilea il asista tinand ciocanul fie pe umeri, fie in bratele. Ambii folosesc greutatea lor combinata pentru a impinge ciocanul in zona de lucru. Aceasta metoda este cunoscuta in mod obisnuit ca o ciocnire orizontala.

O alta metoda este de a forta ciocanul, care necesita conditionarea si rezistenta pentru a tine o masina de ridicare mai mica, numita “buster”, undeva deasupra capului. Pentru a face munca mai sigura, o platforma de tasare poate fi utilizata. O astfel de platforma este un P.A.M.. Aceasta unitate ia toata greutatea si vibratiile de la utilizator.

Un ciocan hidraulic pneumatic, de asemenea cunoscut sub denumirea de burgiu pneumatic sau cu ciocan pneumatic, este un dispozitiv de ridicare care utilizeaza aerul comprimat ca sursa de energie. De obicei, alimentarea cu aer provine de la un compresor poros cu aer actionat de un motor diesel.

Compresoarele au fost folosite anterior. Unitatea cuprindea un compresor cu piston actionat, printr-un ambreiaj centrifugal, de un motor diesel. Regulatorul motorului a furnizat doar doua viteze:

  • in gol, atunci cand ambreiajul a fost decuplat
  • maxim, cand ambreiajul a fost cuplat si compresorul a fost in functiune

Versiunile moderne utilizeaza compresoare rotative si au regulatori variabili mai sofisticati. Unitatea este montata, de obicei, pe o remorca si uneori include un generator electric pentru alimentarea lampilor sau a sculelor electrice.

In plus, unii utilizatori de ciocane pneumatice pot folosi un lubrifiant pneumatic care este plasat in serie cu furtunul de aer care alimenteaza ciocanul de aer. Acest lucru mareste durata de viata si performanta aparatului.

Un lubrifiant specific este pus in lubrifiatorul pneumatic. Mai mult, compresoarele de aer incorporeaza in mod obisnuit umiditate in aerul comprimat, ducand la inghetari ale ciocanului pe vreme rece.

Un ciocan electropneumatic este adesea numit “ciocan rotativ”, deoarece are un motor electric, care roteste o manivela. Ciocanul are doua pistoane – un piston de actionare si un piston de zbor liber. Manivela deplaseaza pistonul de antrenare inainte si inapoi in acelasi cilindru cu pistonul de zbor.

Pistonul de antrenare nu atinge niciodata pistonul de zbor. In schimb, pistonul de antrenare comprima aerul in cilindru, care apoi propulseaza pistonul de zbor impotriva unui atacant care intra in contact cu burghiul.

0 Shares
You May Also Like