Cum se alege un ventilator de baie?

0 Shares
0
0
0

Fara doar si poate, aerisirea este un factor extrem de important pentru calitatea vietii si pentru confortul nostru, asa ca fiecare dintre noi trebuie sa pastram mereu un aer proaspat in locuinta noastra, pentru ca acest aer proaspat este o necesitate absoluta.

Pentru asta, va trebui sa ne indreptam atentia spre un ventilator baie, care in ciuda faptului ca nu este un echipament pe care il considera foarte multa lume util, este extrem de important pentru fiecare locuinta.

Ei bine, in conditiile in care tu decizi ca trebuie sa iti cumperi un ventilator de baie, trebuie sa stii faptul ca acesta se monteaza in locul in care ar fi trebuit ca baia sa aiba o fereastra, sau mai poate sa fie montat chiar si pe gurile de aerisire.

Pentru a alege cel mai bun ventilator de baie pentru locuinta ta, sau mai bine spus, pentru baia ta, va trebui sa tii cont de mai multe detalii importante, despre care vom discuta in continuarea acestui articol.

In primul rand, trebuie sa calculezi capacitatea de ventilare de care ai nevoie, asa ca pentru asta va trebui sa tii cont de dimensiunile pe care le are baia. Tinand cont de acest aspect, cu siguranta cand te vei prezenta la magazin pentru achizitionarea produsului, vei fi intrebat despre dimensiunile baii, pentru a ti se oferi produsul potrivit.

Mai apoi, tot pentru a alege cea mai buna solutie pentru tine si pentru baia ta, va trebui sa tii cont si de dimensiunile si de sistemul de montare al ventilatorului de baie. Se pot gasi modele de ventilatoare de baie care sa se monteze in portiunea din baie cae are legatura directa cu coloanal de evacuare a aerului din tot imobilul.

Poti sa optezi chiar si pentru un ventilator de baie daca ai o fereastra de dimensiuni mai mici, sau poti sa te gandesti chiar si la eliminarea ferestrei si la achizitionarea unui ventilator mai mare.

Referitor la sistemele de montare ale ventilatoarelor, trebuie mentionat faptul ca acestea difera, pentru ca sunt modele de perete, dar si modele care pot fi incadrate pe ferestre, sau se mai pot gasi ventilatoare axiale, insa aici este important de specificat faptul ca se folosesc cel mai des ventilatoarele de perete sau cele pentru ferestre.

Alegerea unui ventilator de baie se face si in functie de nivelul de zgomot emis, asa ca fiecare va alege sa isi indrepte atentia spre ventilatoare de baie silentioase. Tocmai de aceea, ar trebui verificate specificatiile tehnice ale ventilatoarelor inainte de a fi cumparate, pentru ca acolo se specifica daca sunt zgomotoase sau silentioase.

Senzorul de umiditate este extrem de important, astfel ca prezenta sau absenta acestuia trebuie sa conteze foarte mult in decizia ta de a cumpara sau de a nu cumpara un astfel de accesoriu.

Ei bine, mai este iarasi important ca atunci cand iti alegi un ventilator de baie, sa tii cont de celelalte caracteristici tehnice ale echipamentului.

Asadar, acestea ar fi cam cele mai importante detalii care trebuiesc luate in considerare atunci cand vrei sa iti cumperi un ventilator de baie.

0 Shares
You May Also Like