Cum sa iti organizezi lucrurile

0 Shares
0
0
0

Pentru o mai buna organizare puteti folosi paleti plastic. Aceasta solutie este foarte buna pentru garaje pentru a nu pune lucrurile direct pe podea. In continuare va explicam cum sa va organizati rapid lucrurile acasa. Iata ce puteti face alocand 10 minute pe zi.

Uitati-va prin bagajele tale. Indepartati toate hartiile ramase, ambalaje de la guma sau hainele / articolele de toaleta pe care ati uitat sa le aruncati.

Faceti ordine in casuta de mail (computer, BlackBerry, IPhone) si stergeti toate mailurile de care nu mai aveti nevoie.

Creati si desemnati un loc in care sa va lasati mereu cheile. Cateva idei: o tava, un carlig, un bol, o farfurie decorativa, o cutie veche de trabucuri.

Adunati corespondenta de prin casa. Impartiti-o in 3 categorii: necesare, cele pentru reciclare si cele care trebuie platite.

Alegeti un element vestimentar – esarfe, palarii, genti de mana, haine – strangeti-le pe toate si puneti-le pe toate in acelasi loc.

Verificati gentile – geanta de lucru, geanta pentru sala de gimnastica, ghiozdanul pentru scoala, pachetul de pranz etc. – faceti curat si aruncati ce nu va mai trebuie.

Identificati cosurile, cutiile si sertarele din hol si va puteti face un loc pe care sa il folositi pentru a tine tot ce aveti nevoie atunci cand parasiti casa (ganditi-va la  documente scolare, chei, umbrele).

Dezabonati-va de la 5 e-mailuri pe care le primiti si nu le cititi niciodata.

Trimiteti din cand in cand un email fostilor colegi sau fostului sef. Nu stii niciodata cand vei avea nevoie de o recomandare.

Petreceti 10 minute organizand congelatorul. Indepartati alimentele vechi care sunt uitate prin congelator, curatati gheata.

Organizati cartile de vizita si toate adresele pe care le-ati scris si adaugati-le in lista de contacte.

Inventariati produsele din hartie: hartie igienica, prosoape de hartie, servetele. Aruncati ce nu va mai trebuie.

Scoateti 5 elemente din dulap pe care nu le-ati purtat in ultimii 2 ani. Mai aveti nevoie de acestea? Puteti alege sa le donati. Umpleti o punga sau o cutie cu obiecte pentru donatie: imbracaminte, lenjerie de pat, aparate etc.

Organizati fisierele de pe desktop. Petreceti 10 minute de sortare si organizare.

Creati o lista de verificare pentru tot ceea ce aveti nevoie inainte de a merge in urmatoarea vacanta.

Luati toate pungile pe care le-ati primit de la magazinele alimentare si pastrati-le impreuna in acelasi loc.

Aruncati din lucrurile de care nu mai aveti nevoie.

Luati trei genti (genti de mana, portmonee, genti de gimnastica, ghiozdante scolare etc.). Scoateti tot din ele si apoi sortati continutul in trei gramezi: Cosul de gunoi, reciclat, pastrat.

Aruncati sau reciclati  corespondenta, reviste, pliante sau hartie suplimentara pe care le gasiti in casuta postala.

Reciclati vechile invitatii, cupoane expirate si toate celelalte hartii si pliante pe care le-ati primit si le-ati pastrat.

Organizarea camerei de zi este o provocare, deoarece camera de zi (sau camera de familie) are atat de multe functii. Ar trebui sa folositi acelasi spatiu pentru a va relaxa, distra, juca, manca si, eventual, pentru exercitii fizice?

Avand in vedere cat de multe lucruri sunt folosite, nu este de mirare ca camerele de zi ajung adesea pline de dezordine. Intra in oricare camera de zi si poti vedea gramezi de corespondenta, reviste necitite, jucarii imprastiate.

0 Shares
You May Also Like