Cum se pot recupera daunele auto

0 Shares
0
0
0

In primul rand este important ca toti sofierii sa aiba asigurare rca. Din nefericire starea infrastructurii rutiere din Romania, in combinatie cu imbatranirea permenaneta a parcului auto care exista la nivel national si cu cresterea sa semnificativa in ultimii ani tara noastra s-a clasat printre primele tari Europene in ceea ce priveste numarul de accidente grave care s-au soldat cu decese si vatamari corporale.

Astfel, venind in intampinarea realitatii si a solicitarilor tot mai numeroase care vin de la persoanele fizice victimentele din accidentele rutiere sau membrii familiilor lor, cu privire la reprezentarea si la asistarea juridica a cadrului dosarelor care au drept obiect obtinerea daunelor materiale si morale care sunt datorate de asiguratorii RCA in urma procedurii de accidente care sunt soldate cu pagube materiale sau cu vatamari corporale au aparut tot mai multe firme care asigura un astfel de ajutor.

Indiferent daca aveti sau nu documente cu privire la accident eliberate gfie de autoritatile medicale fie de politie, situatia si culpa persoanei vinovate pot sa fie dovedite in final iar dumneavoastra veti beneficia de tot sprijinul nostru logistic si profesional pentru a recupera daunele de la companiile de asigurari la care respectivul eveniment este asgurat. Chiar si atunci cand autoturismul si persoana care a provocat accidentul nu sunt asigurari pentru accidente sau persoana autoare si masina nu au fost identificate, nu exista rscul ca beneficiarul despagubirilor sa nu fie in final despagubit.

Este foarte important sa retineti ca cele mai multe cazuri sunt solutionate si asiguratorul RCA al persoanei vinovate de producerea acestor accidente are obligatia legala sa despagubeasca victimele accidentelor rutiere atunci cand a ramas in viata sau rudele si apropiatii sai in cazul in care victima a decedat in urma accidentului.

Toate despagubirile care sunt datorate de asigurator sunt de doua feluri si anume daune materiale suferite de victima si de familia sa in urma accidentelor auto, contravaloarea reparatiei masinii, cheltuielile cu spitalizarea si prejudiciile cauzate prin incapacitatea de munca, etc precum si eventualele daune morale pe care victimele sau familiile lor le sufera ca urmare a producerii evenimentului nefericit.

Atat cuantumul daunelor materiale cat si cel al daunelor morale pot sa fie evaluate de solicitantul care face despagubirea atunci cand se urmareste ca ele sa fie obtinute de la asigurator pe o cale amiabila, sau vor fi evaluate de experti autorizati daca dosarul va ajunge in instanta. De obicei se ajunge in instanta in momentul in care asiguratorul refuza sa despagubeasca victima sau apropiatii sai in cuantumul solicitat de ei.

Cuantumul cumulat pentru despagubirile datorate de companie variaza tinand cont de complexitatea si natura accidentului si poate ajunge la valori foarte mari.

Persoanele care beneficiaza de despagubiri pentru accidentele auto pot sa fie victima sau victimele aflate in viata, in afara de soferul care a provocat accidentul, dar si membrii familiei sau apropiatii vicimei decedate din cauza accidentului.

Intotdeauna cand alegeti partenerul alaturi de care vreti sa porniti la drum cand obtineti daunele de la companiile de asigurari va trebui sa tineti cont de mai multe aspecte importante la care nu va trebui sa faceti rabat niciodata.

0 Shares
You May Also Like