Cum realizati acasa un tricou personalizat?

0 Shares
0
0
0

Cum realizati acasa un tricou personalizat?Tricourile personalizate se pot realiza prin diferite metode, dar exista si o metoda simpla si foarte eficienta de imprimare, care poate fi realizata acasa cu ajutorul unui fier de calcat.

Pentru aceasta avem nevoie de un cearceaf impaturit in patru, astfel ca grosimea lui sa fie de 1 cm. Totodata este nevoie de o masa solida pe care sa putem face imprimeul si bineinteles avem nevoie de banalul fier de calcat.

Fierul trebuie sa aiba cat mai putine orificii si bineinteles nu trebuie pus pe aburi cand se realizeaza imprimeul. Imprimeul folosit trebuie sa aiba o parte adeziva si o parte lucioasa. Tricoul se pozitioneaza pe masa de lucru si trebuie incalzit bine aplicand fierul de calcat in special zona unde se va lipi imprimeul.

Se pozitioneaza imprimeul cu partea lipicioasa in jos, astfel incat imprimeul sa fie cel dorit. Se cauta suprafata cea mai plana a fierului de calcat, pentru a o suprapune deasupra imprimeului, astfel incat sa se realizeze un transfer de calitate.

Fierul de calcat este apasat circa 14 – 15 secunde. Apoi intoarcem fierul pentru a acoperi si cealalta jumatate a imprimeului. In acelasi mod se va apasa fierul de calcat o perioada de timp de circa 14 -15 secunde. Se dezlipeste banda adeziva, iar imprimeul va ramane lipit.

Exista si o alta alternativa la folosirea fierului de calcat, de data aceasta avem in vedere o solutie profesionala, tricoul fiind imprimat cu presa. Pentru ca aceasta metoda sa dea randament 100%, tricoul trebuie sa fie in intregime din bumbac.

Astfel se va putea realiza o imprimare la o calitate superioara. Suprafata trebuie pregatita aproximativ 5 secunde prin incalzire. Presa trebuie setata la 160 grade Celsius si pentru un timp de transfer de 40 secunde. Printurile trebuie facute in oglinda.

Presa setata la 160 de grade Celsius, prin termostatul sau va permite sa puteti face mai multe proiecte, fara a mai seta inca o data temperatura si timpul, reusind sa retina ultimele setari, ceea ce va va ajuta sa realizati un volum destul de mare de lucru. Timerul va avertiza cand proiectul este gata.

Daca suportul foliei se va scoate cand este fierbinte, atunci culorile vor fi mate, iar daca il lasam circa 20 -30 secunde sa se raceasca, atunci culorile vor fi lucioase. Dupa racire se desface suportul foliei, iar proiectul este gata.

Este recomandat ca spalarea tricoului astfel imprimat, sa se faca dupa 24 h de la imprimarea sa si la temperaturi de pana la 40 de grade Celsius. Daca se pastreaza parametrii de lucru, proiectul nu ar trebui sa aiba probleme in momentul terminarii sale.

De multe ori insa nu se respecta indicatiile specificate in timpul realizarii proiectului, sau dupa realizarea acestuia si de aceea imprimeul aplicat pe tricou risca sa se crape. Este nevoie sa se respecte absolut toti pasii, pentru o imprimare de buna calitate.

Daca doriti tricouri personalizate obtinute acasa si care sa fie de cea mai buna calitate, incercati sa respectati pasii de mai sus.

0 Shares
You May Also Like