Cum poţi obţine apă alcalină

0 Shares
0
0
0

Dacă ați auzit de quinoa, de detoxifiere cu sucuri naturale sau clisma cu cafea, atunci probabil că nu este prima dată când citiţi despre apa alcalina si beneficiile sale.

Iată câteva moduri comune prin care vă puteți transforma apa de la robinet în apă cu pH ridicat.

Bicarbonat de sodiu

Având un nivel al pHului de 9, adăugarea de bicarbonat de sodiu este una dintre cele mai populare modalități de alcalinizare a apei de băut.

Societatea Canadiană de Cercetare Intestinală (CSIR) recomandă 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat în „cel puțin 125 ml” (4 uncii lichide) de apă pentru ameliorarea temporară a simptomelor arsurilor la stomac. Pentru adulții sănătoși, o rețetă populară este ⅛ de lingură (sau 1/3 de linguriță) de bicarbonat de sodiu în 8 uncii lichide de apă purificată. Amestecați sau agitați bine amestecul, astfel încât bicarbonatul de sodiu să se dizolve complet și să aveți apa alcalină gata de băut.

Rețineți, totuși, că bicarbonatul de sodiu poate avea efecte secundare dacă este consumat în cantități mari. De asemenea, bicarbonatul de sodiu este bogat în sodiu. S-ar putea să nu vă placă gustul. Mai important, dacă sunteți sensibil la sodiu sau țineți o dietă specială care necesită reducerea cantității de sare, este posibil ca beneficiile să nu merite riscurile pentru a încerca această metodă.

2. Suc de lamaie

Acest lucru poate suna contraintuitiv, dar sucul de lămâie face parte dintr-o dietă alcalină. Sucul, deși este foarte acid (având de obicei un pH de 2 sau 3), devine bazic atunci când este metabolizat. S-a constatat, de fapt, că sucul de lămâie poate crește pH-ul urinei. Cu toate acestea, știința încă nu a confirmat impactul real pe care acest suc îl are asupra pH-ului sângelui sau asupra beneficiilor presupuse ale acestei băuturi pentru sănătate legate de alcalinitate.

Dacă doriți să încercați această metodă, vestea bună este că sucul de lămâie diluat este sigur și gustos. În orice caz, va adăuga puțină vitamina C și un miros și un gust acidulat băuturii dvs. Efectele estetice sunt similare cu atunci când adăugați felii de lămâie în ulciorul cu apă.

Similar cu rețeta de bicarbonat de sodiu, puteți adăuga ⅛ lingură de suc de lămâie în 8 uncii lichide de apă curată. Poate doriți să strângeți suc de lămâi în prealabil și să păstrați sucul la frigider pentru utilizare ulterioară.

3. Picături de pH

Utilizarea picăturilor de pH este în creștere, deoarece consumul de apă alcalină devine o tendință. Picăturile de pH sunt lichide cu minerale și electroliți foarte concentrați. Trebuie doar să adăugați câteva picături în fiecare pahar de apă pentru a-i crește pH-ul. Lichidele vin, de obicei, în sticle mici, la îndemână, astfel încât să le puteți purta cu dvs peste tot. O singură sticlă poate îmbunătăți pH-ul a sute de pahare de apă. De aceea este o alegere favorită în comparație cu sucul de lămâie sau bicarbonatul de sodiu.

4. Ionizator de apă

Cel mai eficient mod de a face apă alcalină acasă este utilizarea unui ionizator/electrolizator de apă.

Acest tip de mașină funcționează pe baza fenomenului de electroliză, separând electrozii negativi și pozitivi din apă. Aparatul returnează două fluxuri de apă: alcalină într-un flux și acidă în celălalt.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…