Cadoul perfect – experințe noi sau lucruri materiale?

0 Shares
0
0
0

Știința ne-a învățat că a oferi un cadou celorlalți ne poate face de fapt mai fericiți decât să cheltuim aceeași sumă de bani pentru noi.A dărui face pe oricine să fie mai fericit și face lumea un loc mai bun.

Dar există o mică problemă. Înainte de această fericire, poate fi mult stres.

Găsirea cadoulului perfect pentru cineva este ÎNGROZITOR DE GREU.

Se spune despre cadoul perfect că: „ Este cel de care nu știați că există, dar, odată ce îl deschideți, vă dați seama că este ceea ce v-ați dorit întotdeauna”. Putem petrece ore întregi în magazine, întrebându-ne: Ce iși dorește? De ce are nevoie? Ce putem cumpăra? Există însă un alt mod de a selecta cadoul perfect, dar presupune schimbarea percepției noastre despre ceea ce însemnă cu adevărat să dăruiești.

Ceea ce alegeți să oferiți, după cum arată cercetările, vă poate modifica relațiile, modul în care cei care primesc darul gândesc despre dumneavoastră și chiar cum vă veți simți după ce oferiți cadoul.

Problema este că ne gândim să oferim cadouri doar ca obiecte fizice. O alternativă utilă este să gândim la un cadou ca la o comunicare. Când faci un cadou cuiva, ceea ce faci de fapt este să îi vorbești. Cumpărați, faceți sau descoperiți un cadou care spune ceva destinatarului. Ei primesc darul, iar dacă sunt perceptivi, înțeleg mesajul dumneavoastră. Desigur, acest lucru este evident, dar cumva îl uităm când decidem să alegem cadouri. Ne concentrăm mai întâi pe obiect sau pe nevoie, apoi verificăm ce mesaj transmite.

Iată un sfat util: Petreceți timp gândind înainte de a cumpăra. Evitați să oferiți bani. Asumați-vă riscuri în schimb. Și oferiți-le oamenilor cadouri pe care ei și le doresc, dar se simt vinovați să și le cumpere.

Este posibil să fi realizat că darurile sunt comunicare atunci când cineva vă oferă un cadou și dumneavoastră înțelegeti exact ceea ce a vrut să vă transmită. Unele cadouri comunică distanța, altele intimitatea, altele sunt cadouri experințepentru că cele mai bune cadouri sunt adesea amintiri, nu lucruri.

Mulți nu își doresc „lucruri”, dar majoritatea oamenilor ar fi încântați să primească un cadou care să le ofere șansa să facă sau să vadă ceva special, mai ales dacă ei nu s-ar gândi sau nu  visează să planifice pentru ei așa ceva.

Cred că oamenii subestimează implicațiile sociale ale dăruirii de cadouri” , a spus Dan Ariely, psiholog și economist comportamental la Școala de Afaceri Fuqua de la Duke University din Durham, NC. Banii nu creează nicio valoare socială. Dacă le oferi oamenilor cadouri reale, experiențe, există un potențial imens de întărire a relațiilor.

Dăruirea este o modalitate satisfăcătoare de a arăta oamenilor din viața ta că îți pasă de ei. Așa că, luați-vă puțin timp să vă gândiți la mesajul pe care doriți să-l comunicați când oferiți un cadou și rețineți că oamenii răspund adesea mai bine la cadourile care le oferă o emoție, o experință nouă, decât la un simplu obiect făcut cadou care nu le trezește niciun interes.

Nu uitați: „Sănătatea este cel mai mare dar,iar mulțumirea cea mai mare bogăție.” Buddha

0 Shares
You May Also Like