Informatii generale si notiuni de baza pentru optimizarea SEO

0 Shares
0
0
0

Pentru site-urile pe care le aveti, aveti nevoie si de optimizare site. Conform statisticilor care au fost realizate de Google 94 de procente din userii care cauta pe internet acceseaza in general rezultatele aflate pe prima pagina, si majoritatea dintre ei acceseaza de fapt doar primele rezultate.

Utilizatorii folosesc de cele mai multe ori motorul Google, dar procentajul aflat mai sus se aplica la modul general.daca aveti o afacere mica online si apareti in rezultate doar pe pagina 10 de exemplu cum puteti sa atrageti trafic?

Optimizarea pentru motoarele de cautare este definita ca un proces de crestere a pozitiei pe motoarele de caute si a PR-ului cu ajutorul linkurilor si cuvintelor cheie cat mai relevante. In mod concret, optimizarea pentru motoarele de cautare este un proces foarte relevant de crestere pentru traficul de pe site.

Exista un numar urias de siteuri inregistrate iar cifra aceasta demonstreaza ca utilizatorii se bazeaza mult pe motoarele de cautare pentru a putea accesa ceea ce vor.

Un utilizator va cauta un produs in functie de cuvintele cheie si acceseaza primele site-uri de pe Google. In cazul in care nu gasesc tot ce isi doresc prefera si sa caute produse in functie de alte cuvinte relevante. Un exemplu de vizitatori pot sa fie si cei care cauta cuvintele care definesc produsul si acestia se pot transforma foarte usor in clienti.

Prin urmare daca un site nu se afla pe primele pozitii din Google dupa anumite cuvinte sau macar cu pagina home, sansele de a atrage trafic sunt scazute.

Pozitia unui site pe motoarele de cautare se determina tinand cont de mai multi factori printre care putem enumera si clasamentul paginii.

Fiecare site se va analiza tinand cont de clasamentul Google, de expresiile cheie relevante si de rezultatele din cautari. Spre exemplu, in cazul in care cautati in functie de cuvintele pantofi de dama, rezultatele se vor clasa tinand cont de modul in care sunt plasate cuvintele cheie.

In mod concret algoritmii Google se bazeaza pe mai multe elemente esentiale, pe cuvintele cheie si pe linkuri.

Al doilea element face referire la linkurile de calitate de pe alte site-uri web care vor directiona spre site. Cuvintele cheie arata ce contine site-ul iar linkurile arata cat este de relevant acest site. In general cuvintele cheie se adreseaza strict zonei seo on page pe cand linkurile au legatura cu seo offpage.

Un avantaj foarte mare al SEO este acela ca audienta se focalizeaza exact pe domeniile de activitate.
Mai bine de jumatate dintre proprietarii de site-uri sustin si ca SEO este un factor foarte important care ajuta la captarea traficului si este mult mai important decat reclamele radio sau cele TV pentru ca se intinde pe o perioada destul de lunga.

Seo implica timp si investitii pentru ca nu orice persoana are si abilitatea de a face corect SEO si prin urmare este nevoie si de o investitie mai mare atat de timp cat si de cunostinte. De aici apare si motivul pentru care cele mai multe companii apeleaza la profesionisti.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…