Craciunul si bradul impodobit

0 Shares
0
0
0

In emisfera nordica, cea mai scurta zi si cea mai lunga noapte a anului cade pe 21 decembrie sau 22 decembrie si se numeste solstitiul de iarna. Multi oameni din antichitate credeau ca soarele este un zeu si ca iarna venea in fiecare an pentru ca zeul soarelui se imbolnavise si slabise. Daca vrei sa iti impresionezi invitatii, cumpara brazi de lux de la BraziCraciun.net.

Au sarbatorit solstitiul de iarna pentru ca insemna ca, in sfarsit, zeul soarelui incepea sa se faca bine. Ramurile vesnic verzi le-au amintit de toate plantele verzi care aveau sa creasca din nou atunci cand zeul soarelui era puternic si vara se intorcea.

Vechii egipteni venerau un zeu pe nume Ra, care avea capul unui soim si purta soarele ca un disc arzator pe coroana sa. La solstitiu, cand Ra a inceput sa-si revina dupa “boala”, egiptenii si-au umplut casele cu ostie verde de palmier care simboliza pentru ei triumful vietii asupra mortii.

Primii romani au marcat solstitiul de iarna cu o sarbatoare numita Saturnalia in onoarea lui Saturn, zeul agriculturii. Romanii stiau ca solstitiul insemna ca in curand fermele si livezile vor fi verzi si roditoare. Pentru a sarbatori aceasta ocazie, ei si-au decorat casele si templele cu ramuri vesnic verzi.

In nordul Europei, misterioasele druizi, preoti ai vechilor celti, si-au decorat, de asemenea, templele cu ramuri vesnic verzi ca simbol al vietii vesnice. Vikingii feroce din Scandinavia credeau ca, copacii vesnic verzi erau planta speciala a zeului soarelui, Balder.

Germania este, de asemenea, creditata cu inceperea traditiei bradului de Craciun asa cum o stim acum, in secolul al XVI-lea, cand crestinii devotati au adus copaci decorati in casele lor. Unii au construit piramide de Craciun din lemn si le-au decorat cu copaci vesnic verzi si lumanari atunci cand lemnul era rar de gasit.

Este o credinta larg raspandita ca Martin Luther, reformatorul protestant din secolul al XVI-lea, a adaugat pentru prima data lumanari aprinse intr-un copac. Mergand acasa intr-o noapte de iarna, compunand o predica, a fost lovit de stralucirea stelelor care palpaiau printre copacii vesnic verzi. Pentru a recupera scena pentru familia sa, el a ridicat un copac in sala principala si a pus lumanari aprinse pe ramurile sale.

Tipuri de brazi de Craciun

Pentru a va ajuta sa obtineti bradul perfect pentru dvs., aici veti gasi un ghid cu diferitele tipuri de brazi de Craciun. Ele sunt clasificate pe baza celor mai comune calitati si caracteristici. Astfel, cunoscand marea diversitate a acestor brazi, il puteti alege pe cel care vi se potriveste cel mai bine si puteti fi pe deplin pregatiti sa decorati bradul de Craciun.

Brad natural

Molidul este un brad vesnic verde cel mai bine cunoscut pentru forma sa conica si frunzele dense de culoare verde inchis, care sunt plate si in forma de ac. Frunzele de molid tind, de asemenea, sa aiba indicii de culoare alb-argintiu stralucitor si sunt utilizate in mod obisnuit pentru coroane de Craciun si buchete de Craciun.

Acest copac vesnic verde nu numai ca arata bine, dar ofera acel miros special de Craciun care il face cea mai populara alegere a bradului de Craciun.

Brad artificial

Acesta din urma prinde putere in ultimii ani datorita faptului ca nu exista riscul de scuturare al acelor, se poate reutiliza ani de zile si se intretine foarte usor.

0 Shares
You May Also Like