Cel mai bun congelator anul acesta

0 Shares
0
0
0

In anumite perioade poate fi interesant sa profitati de reduceri pentru a cumpara o cantitate mai mare de alimente pe care sa le depozitati pe termen lung, dar ce va faceti daca congelatorul dumneavoastra din frigider este deja supraincarcat?

Ei bine un congelator de sine statator vertical sau chiar o lada frigorifica va pot fi de mare folos, oferindu-va spatiul de care aveti nevoie pentru pizza inghetata pe care o puteti cumpara din supermarket, inghetata, supe de casa si caserole de carne. Toate acestea vor putea fi pastrate in siguranta la inghet.

Atunci cand alegeti un congelator, ar trebui sa luati in considerae cantitatea de alimente vrec pe care o cumparati si cat spatiu veti avea nevoie pentru a o stoca. Una din deciziile importante va fi daca sa optati pentru un congelator vertical sau unul orizontal (lada frigorifica).

Exista avantaje si dezavantaje pentru ambele variante, desi personal consider ca pentru uz casnic se preteaza mai bine un congelator vertical, organizat frumos pe raftulete astfel incat sa puteti gasi usor de fiecare data alimentele dorite.

De asemenea sunt importanti si alti factori in alegerea congelatorului: cati membri are familia cu care locuiti, daca aveti copii mici in casa, cati bani sunteti dispus sa cheltuiti pentru un congelator nou si care este spatiul pe care il aveti disponibil in bucatarie sau in camara pentru acest electrocasnic.

Cel mai bun congelator: lada frigorifica sau congelator vertical?

Lada frigorifica si congelatorul vertical sunt cele mai populare tipuri de congelatoare. Unul din considerentele principale de care trebuie sa tineti cont cand alegeti intre cele doua este spatiul pe care il aveti la dispozitie. Un congelator vertical are o amprenta la sol mai mica, in timp ce lada frigorifica ocupa mai mult spatiu pe orizontala (si nu prea puteti pune nimic deasupra, ca sa aveti acces usor la alimente).

Un congelator in pozitie verticala este mai inalt, deci daca aveti un spatiu ingust cel mai important este sa masurati exact amprenta la sol. Din cauza capacitatii lor de a ase porivit in spatii incomode, lazile frigorifice sunt adesea plasate in garaj sau in camara, oricum in alta parte decat in bucatarie. Lazile frigorifice sunt de asemenea potrivite pentru temperaturile fluctuante din garaz, deoarece mentin interiorul la temperaturi extrem de scazute.

Puteti pune mai multe alimente intr-o lada frigorifica, deoarece acestea sunt compuse dintr-un spatiu larf, cu unul sau doua cosuri, pentru a tine alimentele mai mici la care doriti sa aveti acces rapid. Cu toate acestea, alimentele sunt mult mai usor de identificat intr-un congelator vertical.

Cele mai multe congelatoare in pozitie vericala nu necesita dezghetare si nu creaza gheata in interior, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa gasiti un loc sigur (la temperaturi foarte scazute) sa puneti alimentele cat tip curatati interiorul.

In schimb unele lazi frigorifice necesita dezghetare manuala.

Cel mai bun congelator pentru conservarea energiei

Avand nevoie de un flux constant de energie electrica pentru a functiona, congelatoarele nu reprezinta deloc cele mai ecologice electrocasnice de pe planeta. Un congelator nu trebuie sa fie certificat Energy Star pentru a fi eficient din punct de vedere energetic, dar este util.

Uitati-va dupa un congelator cu un consum mediu anual relativ scazut si sigur pentru mediu, ceea ce inseamna automat costuri anuale reduse cu facturile la energie. Cautati congelatoare cu pereti bine izolati care blocheaza aerul rece in interior si imbunatateste performante energetica a congelatorului. Vertical sau orizontal (lada frigorifica) viitorul dumneavoastra cel mai bun congelator trebuie sa se potriveasca in primul rand nevoilor dumneavoastra specifice.

Tineti cont de toate cele mentionate mai sus si exista sanse foarte mari ca la final sa fiti multumit de cel mai bun congelator achizitionat.

0 Shares
You May Also Like